ПОЧЕЛЕ СУСПЕНЗИЈЕ Запослени „Поште“ који су наставили штрајк – кажњени (фото)

4.4
(14)

Део запослених у „Пошти Србије“ који су одбили потписивање радних налога, суспендовани су са посла. То се углавном односи на „коловође“, да би били за пример осталима.

У штрајку су већ недељу дана запослени у технологији, дакле поштари, возачи, шалтерски радници.., а ситуација се не решава. Састанци са представницима Владе Србије нису уродили плодом, и најниже плаћени у поштама желе да им минимална плата буде 48-50.000 динара, што би било за 100 евра више него сада.

Kако руководство „Поште“ овај штрајк сматра незаконитим, почели су да примењују казнене мере. Запосленима уручују радне налоге, пребацују их на друга радна места, а они који све то одбију – суспендовани су. Такав сценарио се одигравао и у марту, и тада је суспензија трајала око 40 дана.

– Разговарали смо са адвокатом који заступа чланство Синдиката ПТТ Србије, где је постављено питање да ли постоји правна заштита радника који одбијају да потпишу радни налог? Одговор је био веома јасан „Не постоји“, зато што су запослени ступили у незакониту обуставу рада – саопштио је један од два синдиката.

Ступио у штрајк, па добио пребачај

Након ступања у штрајк, један радник „Поште“ је пребачен на друго радно место, а из овог предузећа навели су да та одлука одмах ступа на снагу.

– Запосленом у предузећу ЈП „Пошта Србије“ налаже се да за време незаконитог штрајка/протеста, а ради привременог обезбеђивања процеса рада, почев од 10.12.2019. године, обавља послове према распореду рада утврђеном Одлуком – написано је у радном налогу.

Подсећања ради, радници „Поште“ су прошлог понедељка ступили у штрајк, који се радикализовао на целу Србију, а повод тиме био је неиспуњене договора са Владом Србије и руководством о испуњењу захтева, чији рок је истекао 30. новембра.

Раднике иритира разлика у платама између менаџмента и најниже квалификованих, која према њиховим тврдњама износи 150.000 динара, па и више. Уз в.д. директорку Миру Петровић, која према одлуци суда из јуна 2019, уопште није директор ЈП „Пошта Србије“, запослени за нерешавање њихових проблема таргетирају извршне директоре и шефицу директоркиног кабинета.

То су према њиховим тврдњама, Владимир Димитријевић, који је, иначе, и председник Републичке изборне комисије (РИK), затим Мирјана Лазаревић, супруга водитеља ТВ „Прва“ Срђана Предојевића и Нела Бојовић, сестра новинарке РТС-а Оливере Јовићевић.

– Моја жена је већ шест или седам година стално запослена као извршни директор у „Пошти Србије“ – било је све што нам је рекао Предојевић.

Такође, важно је нагласити да иако „Пошта“ има сопствену штампарију, користи услуге штампарије „Графико“ из Земуна, која је у формалном власништву мајке Милана Kркобабића, Марије (83). Управо његов кадар, кадар, ПУПС-а је контроверзна директорка Мира Петровић.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОСТАВКА! Загорка Доловац је најодговорнија за системску криминализацију Србије, државног апарата и читавог друштва

5 (4) Након што је коначно извирила из вишегодишње медијске илегале обимним интервјуом објављеним у …

Докле ћете ви Срби да ћутите и трпите ове гологузане из Чипуљића да вас возају као мајмуне?!

5 (12) Глобос осигурање, који је од фебруара у власништву функционера СНС Остоје Мијаиловића, бележи …

Један коментар

  1. Све лопов до лопова, са пенџетираним образима.
    Топаловићи и даље трче, само не знамо докле, а Бога има.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend