Почело суђење по тужби Вучићевог брата Андреја, Алексић хоће независно вештачење
Фото: ФоНет/Александар Левајковић

Почело суђење по тужби Вучићевог брата Андреја, Алексић хоће независно вештачење

У Првом основном суду у Београду данас је захтевом одбране за изузећем судије почео парнични поступак по тужби коју је брат председника Србије Андреј Вучић поднео против потпредседника Народне странке и посланика Мирослава Алексића, због тврдњи које је изрекао о „афери Јовањица“.

Алексићев адвокат Боривоје Боровић изјавио је после рочишта да је Андреј Вучић изнео податке и указао на здравствене проблеме које има након што су у јавности објављиване тврдње Алексића да је повезан са власником „Јовањице“ Предрагом Kолувијом и да га је он звао телефоном.

Према оцени Боровића, тужба има мањкавости, а судија му није дозволи да постави двадесетак питања везаних за случај хапшења Kолувије, због чега је затражио његово изузеће, јер сматра да се пристрасно понаша.

Боровић је навео да је млађи Вучић изјавио да га никад нису звали у Тужилаштво за организовани криминал по кривичној пријави коју је против њега и брата Александра поднео потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић, као и да му нико није тражио вештачење телефона.

Алексић је оптужио Андреја Вучића да га је у судници вређао, називајући га „Индијанцем“ и будалом, као да је вређао њега и Боровића речима да су „жути лопови“ и „жута банда“ и да је био „видно нервозан и растројен“.

Према мишљењу Алексића, циљ тужбе против њега је да скрене истрагу од људи из врха државе који су повезани са „Јовањицом“ и који су давали логистичку подршку Kолувији.

Поводом својих ранијих тврдњи да је Kолувија приликом хапшења 13. новембра звао Андреја Вучића, он је рекао да је из Тужилаштва за организовани криминал добијена званична информација, где се тврди да тога и следећег дана нису утврђени контакти са браћом Вучић.

Нисмо добили ни извештаје ни резултате вештачења телефона и зато ћемо тражити независно вештачење, поручио је Алексић.

Он је нагласио да је Kолувија, на чијем пољопривредном добру је нађена рекордна количина марихуане, био под заштитом СНС и да је тај случај унео раздор у ту партију и њихове „кланове“, а сада се овом тужбом „скреће тема са тога – на душевно здравље Андреја“.

Вучићев адвокат Владимир Ђукановић новинарима је рекао да је оно што су радили Алексић и Боровић у судници бестидна манипулација и покушај увођења доказа који немају везе са поступком. Покушавају да прикрију свој лоповлук и криминал, констатовао је Ђукановић, који сматра да ће одбрана одуговлачити са поступком, јер је и то „доказ њихове нервозе“.

Према његовом мишљењу, суштина целе приче је покушај криминализације породице Александра Вучића, а Алексић сада увођењем небитних доказа жели да направи медијски притисак на правосуђе. Ђукановић је негирао да је Вучић вређао Алексића, за кога тврди да му је добацивао, као и Боровић.

ФоНет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић “прешао основне …

Како је Александар Вучић због грамзивости намакао омчу око врата себи, брату и сину...

Како је Александар Вучић због грамзивости намакао омчу око врата себи, брату и сину…

У рату против мафије, Александар Вучић ратује против себе. Хапшењем криминалне групе Вељка Беливука, диктатор …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *