Почиње принудна наплата за 100.000 дужника за струју

0
(0)

БЕОГРАД – Привредно друштво „ЕПС Снабдевање“ покренуло је поступак принудне наплате према свим дужницима из категорије домаћинстава који имају дуг за утрошену електричну енергију закључно са новембром 2013. године.

Иако је било довољно времена да се тај дуг измири и поред опомене око 100.000 неплатиша није измирило своје обавезе, а настали дуг ће бити наплаћен принудним путем, саопштио је ЕПС Снабдевање.

Предмети за принудну наплату расподелиће се до краја ове недеље и то по случајном распореду, при чему ће сви регистровани извршитељи добити пођеднак број предмета и на транспарентан начин. Тиме је у поступку доделе предмета обезбеђена равноправност свих извршитеља на територији седишта „ЕПС Снабдевања“.

Без обзира на висину дуга, дужници ће, додаје се у саопштењу, поред износа дуга и законом одређене камате имати обавезу да плате и трошкове извршења, који су за дуговања до 30.000 динара фиксни и износе 4.200 динара, а за већа дуговања обрачунавају се по скали која је прописана и објављена у Службеном гласнику РС.

ЕПС Снабдевање, такође, жели да обавести јавност, истичу у том привредном друштву, да се у складу са престанком важења Закона о радиодифузији и ступањем на снагу Закона о јавним медијским сервисима, месечна РТВ претплата не наплаћује почевши од августа 2014. године. Уплате за РТВ претплату по задужењу за јул купци ће моћи да измире на досадашњи начин само до изласка новог обрачуна за август.

На рачуну за август, који ће грађани добити почетком септембра, наћи ће се обавештење о стању дуга за РТВ претплату, као и број рачуна Јавног медијског сервиса Радио телевизије Србије, на који ће грађани моћи да измире своја евентуална заостала дуговања. То значи да од дана добијања рачуна за електричну енергију за август сав новац који купци уплате одлази само на измирење обавеза за електричну енергију, наводи се у саопштењу.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићева сатанистичка секта припрема рушење јод две цркве у Вреоцима код Лазаревца!

4.8 (6) Жељко Стојковић, председник Удружења српски центар екологије из Лазаревца и радник Електроприведе Србије, …

Узбуњивач из Вреоца на мети Грчића, директора ЕПС (видео)

5 (12) Жељко Стојковић, председник Удружења српски центар екологије из Лазаревца и радник Електроприведе Србије, …

5 Коментара

  1. Šiptari iz Bujanovca i Preševa mogu mirno da spavaju…!

  2. Šiptari iz Bujanovca i Preševa mogu mirno da spavaju…!

  3. Kome???onima sto dugiju hiljadu-dve ili deset.a oni koji duguju milione neka ne brinu njih niko nece dirati to nam je poznato od ranije.

  4. Kome???onima sto dugiju hiljadu-dve ili deset.a oni koji duguju milione neka ne brinu njih niko nece dirati to nam je poznato od ranije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *