Полиција чува и нелегалну викендицу Томислава Николића

Полиција чува и нелегалну викендицу Томислава Николића

3.7
(3)

Полицијска патрола која би требало да обезбеђује Томислава Николића, бившег председника Србије, надзире и нелегалну викендицу његовог сина на Савском насипу, потврђују фотографије које су направили репортери Нова.рс.

Неколико ствари проблематично је у овом призору.

Најпре, јасно је да бивши председник по природи ствари треба да буде штићено лице, као и да полиција треба да га обезбеђује када посећује нелегално саграђену викендицу његових синова. Ипак, проблематично је да сам објекат буде под заштитом, и то из више разлога.

Полиција не би требало да обезбеђује објекте (осим ако нису у питању Влада, Скупштина, дипломатска представништва и слично), већ личности. Није познато да је нелегална Николићева викендица добила статус објекта од посебног значаја. Осим тога, ова викендица и није директно у Николићевом власништву, него у власништву његових синова.

Трагом ове фотографије, Нова.рс је контактирала Министарство унутрашњих послова, којем смо поставили питање: “С обзиром да је примећено да полиција обезбеђује поменуто место, интересује нас да ли службеници МУП-а обезбеђују бившег председника Србије Томислава Николића или сам објекат?”.

Одговор од МУП до објављивања текста нисмо добили. Подсећамо, порталу Нова.рс није одговорено ни које су штићено лице обезбеђивали припадници Жандармерије на Дунаву минулог викенда, када је на броду који је БИА поклонио оптужени из афере “Јовањица” Предраг Колувија, организована прослава.

Прослави је, према тврдњама потпредседнице ССП Маринике Тепић, присуствовала и партнерка премијерке Ане Брнабић. Упркос обећањима, из кабинета премијерке није нам одговорено на питања о овим тврдњама, као ни да ли је неко од министара присуствовао прослави.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нека неко објасни ВУЧИЋЕВОМ ГЕСТАПОУ да се овако не поступа ни са терористима! (видео)

Нека неко објасни ВУЧИЋЕВОМ ГЕСТАПОУ да се овако не поступа ни са терористима! (видео)

5 (6) Како „Србин инфо“ сазнаје, др Јовану Стојковић ће пребацити у Палату правде, где …

СКАНДАЛ Вучићев ГЕСТАПО задржао чланове Народних патрола, „чекају изјаву мигранта“!

СКАНДАЛ Вучићев ГЕСТАПО задржао чланове Народних патрола, „чекају изјаву мигранта“!

5 (5) После вечерашњег инцидента у којем је мигрант најпре напао другог мигранта, а затим …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend