фото: Мондо/ Стефан Стојановић

„И зграда БИГЗ обећана Малом?!“

5
(3)

„Изгледа да се продајом ‘Београђанке’ фирми блиској министру финансија са плагираним докторатом неће завршити мутно пословање града Београда којим се од грађана отима, у корист ортака Синише Малог. Иако је, док је још био градоначелник, Синиша Мали најављивао продају зграде БИГЗ-а, а потом и заменик градоначелника у свим мандатима објавио да ће се ова стара београдска зграда обновити – ништа од тога се није десило“, навео је бивши председник београдске општине Стари град Марко Бастаћ.

– Индикативно је да је у априлу ове године капиталом са Кипра, основана фирма сугестивног назива МПП БИГЗ, а којом управља Милана Срећков – иста особа која је на челу „Марера пропертиес-а“ и фирме која је купила „Београђанку“. Такође, фирма која се намерачила на зграду БИГЗ-а у оснивачком капиталу има свега 100 динара – истакао је Бастаћ.
Бивши председник општине Стари град је питао градске власти шта ће, заправо, бити са зградом БИГЗ.

– Иако је борд директора донео одлуку о продаји, власништво над зградом БИГЗ-а има Скупштина акционара која већ два пута у току ове године одлаже седнице на којима треба да се усвоји одлука о продаји зграде. Могуће је да се већински акционар из Хрватске противи продаји и успорава планове екипе Синише Малог. Питамо распикуће које управљају градом шта ће након продаје зграде БИГЗ-а бити са младим уметницима, дизајнерима, архитектама и осталим тренутним корисницима бивше зграде државне штампарије – истакао је Бастаћ.

На крају је Бастаћ апеловао на градске оце да престану са продајом имовине Београда, како се не би остало без свих обележја главног града.

– Тражимо од надлежних органа да спрече продају имовине свих Београђана у бесцење и страхујемо да ће наставком криминалних трансакција и продаја јавне имовине Београд убрзо остати и без Генекс куле, Палате Албанија и зграде Прогреса – истакао је Бастаћ.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Телеком донео одлуку о издавању обвезница, задужује се за још 200 милиона евра

5 (2) Скупштина а. д. „Телеком Србија“ донела је одлуку о издавању 2,35 милиона корпоративних …

ГОРИ ОД НАЦИСТА: Отимање деце из Србије – Норвешки „ДРУШТВЕНИ ИНЖЕЊЕРИНГ“

5 (5) Психоактивне супстанце не могу успешно да се тестирају на животињама, али могу на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *