Полиција да ухапси Бориса Тадића и Душана Петровића који су као део организоване криминалне групе извршили кривично дело изнуде!

Полиција да ухапси Бориса Тадића и Душана Петровића који су као део организоване криминалне групе извршили кривично дело изнуде!

0
(0)

Данас смо имали прилике да чујемо тајкуна Мирослава Богићева који јавно тврди да је власнику „Курира“ Александру Родићу и његовом сараднику Душану Бјелопетровићу дао милион евра како би ушао у посао са немачким ВАЦ-ом везан за куповину „Политике“.

Није најјасније како је власник „Курира“ спречавао Мирослава Богићевића да самостално уђе у посао куповине Политике и зашто је за то исплаћен рекет у висини од милион евра. На то би одговор требала да да полицијска истрага која на жалост никада није покренута.

Оно што је најзанимљивије у читавој причи је чињеница да су Мирослава Богићевићава уствари тада рекетирали тадашњи председник Републике Србије Борис Тадић са његовим шефом кабинета Миодрагом Ракићем. У том просецу изнуде новца од Мирослава Богићевића учествовао је тада и високи функционер Демократске странке Душан Петровић познатији боље под његовим надимком „дупе“.

Тајкун Богићевић тврди да га је тадашњи државни врх на челу са Тадићем „замолио“ и „наговорио“ да власнику „Курира“ Родићи исплати тај новац. Занимљиво је како су то политичари из тадашњег државног врха „замолили“ и „наговорили“ Богићевића да трећем лицу исплати милионску суму. 

Најчудније је што поводом овога никада није покрента истрага коју тужилатво мора да покрене по службеној дужности јер је почињено кривично дело из члана 214 кривичног закона Републике Србије познатије као изнуда. У том процесу изнуде новца од тајкуна Богићевића учествује тадашњи председник Републике Борис Тадић, његов тадашњи шеф кабинета Миодраг Мики Ракић и високи функционер Демократске странке Душан Петровић Дупе.

За кривично дело изнуде по кривичном закону Републике Србије запрећена је казна од најмање пет година затвора ако је то дело починила и извршила организована криминална група што је у овом случају изнуде више него јасно чак и лаицима. Кривични закон Републике Србије исто тако веома јасно дефинише и налаже Републичком тужилаштву да оваква кривична дела гони по службеној дужности те веома чуди зашто тужилаштво до сада није покренуло истражни поступак против осумњичених лица иако му је главни сведок итекако доступан.

Иако режимски медији читаву причу о овој изнуди спинују како би нападали власника „Курира“ Родића грађанима Србије много је занимљивије признање да је у кривичном делу изнуде као део организоване криминане групе учествовао и тадашњи председник Републике Србије Борис Тадић.

Иначе за дело изнуде које почини организована криминална група казна затвора која је запрећена законом износи од 5 до 15 година. 

Све информације које су се данас у току дана појавиле у медијима у вези изнуде у којој је учествовао и бивши председник Републике Србије Борис Тадић доставићемо Републичком тужилаштву сутра у току дана које мора покренути истражне радње и саслушати сведоке. Ово не може и не сме да се заврши на спиновима режимских медија оданих кримналном режиму Александра Вучића који уценама и претњама учествује у обрачуну са власником Курира Александром Родићем а иза кога стоји нико до Мило Ђукановић који хоће д ауништи Курир због њиховог извештавања о демонстрацијама опозиције у Црној Гори.

Мирослава Богићева треба исто тако упитати за порекло новца којим је изнуда исплаћена. Из којих је то извора и одакле он набавио толику количину готовине.

Милинко Милинчић, Србија данас

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Питање је исто времена када ћеш због непријатељске делатности и ВЕЛЕИЗДАЈЕ да завршиш на ДОЖИВОТНОЈ РОБИЈИ!

Питање је исто времена када ћеш због непријатељске делатности и ВЕЛЕИЗДАЈЕ да завршиш на ДОЖИВОТНОЈ РОБИЈИ!

2.8 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да после укидања такси очекује страховите …

Примио мито од 10.000 евра: Директору "Инфраструктура железнице" продужен притвор

Примио мито од 10.000 евра: Директору „Инфраструктура железнице“ продужен притвор

5 (1) Специјални суд у Београду продужио је притвор директору ЈП „Инфраструктура железнице“ Мирољубу Јевтићу, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend