fbpx

Полиција и Kрушик крију уговоре о трговини оружјем клана Стефановић и од тужиоца

5
(11)

Владимир Гајић, адвокат узбуњивача из Kрушика Александра Обрадовића, каже да је добио увид у списе тужилаштва на основу којих је закључио да ни тужилац не зна које дело ставља на терет његовом брањенику, да у њима нема доказа нити иједног уговора, па да се, како додаје, стиче утисак да „полиција и Kрушик крију уговоре и од јавног тужиоца“.

„Осам дана након што сам поднео захтев, коначно ми је, као браниоцу Александра Обрадовића, омогућен увид у списе и копирање списа. Пошто сам упознат са садржајем списа Одељења за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужиоца у Београду, могу да истакнем следеће: мој утисак је да ни тужилац не зна које дело ставља на терет окривљеном. То се види из диспозитива Наредбе о спровођењу истраге, који врви од гомиле фраза. Спомињу се три закона, три уредбе и један правилник, али је немогуће закључити коју норму је прекршио окривљени нити која информација представља тајну“, навео је Гајић за Н1.

У списима, како каже, а преноси Н1, не постоји ниједан доказ, нема ниједног уговора, и додаје да се стиче утисак да „полиција и Kрушик крију уговоре и од јавног тужиоца, који евидентно, функционише без знања о чињеницама, као проточни бојлер министра полиције“.

Н1 пише и да Гајић наводи да се ради о новом институту и новом појму у кривичном поступку који се зове „осумњичени као тужилац“.

„Овде главни осумњичени, министар (Небојша) Стефановић, хапси сведоке свога ништавила. На крају морам да се упитам – на основу којих доказа је суд одредио кућни притвор, затим притвор и опет кућни притвор? Сада нема никакве сумње да је Александар Обрадовић заробљеник“, закључио је Гајић за Н1.

Александар Обрадовић се од 14. октобра одлуком Вишег суда у Београду налази у кућном притвору. Претходно је био у Централном затвору у Београду након што је 18. септембра ухапшен на свом радном месту под сумњом да је починио кривично дело одавање пословне тајне. Полиција којом руководи министар Небојша Стефановић, ухапсила је радника „Kрушика“ због сумње да је новинарима доставио документа која показују да је управо министров отац учествовао у трговини оружјем. Вест о његовом хапшењу јавност је сазнала после више од 20 дана.

Данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Доловац наложила хитно поступање у случајевима кршења мера самоизолације и ширења лажних вести

5 (1) Републичка јавна тужитељка Загорка Доловац наложила је свим јавним тужилаштвима у Србији да …

Покрадена београдска полиција, нестало више од 80 хиљада евра

5 (4) Kако Н1 сазнаје, из седишта београдске полиције недавно је нестало више од 80 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *