fbpx
Насловна / Србија / Полиција: Ригорозна контрола за време Сабора трубача
Полиција: Ригорозна контрола за време Сабора трубача 1

Полиција: Ригорозна контрола за време Сабора трубача

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку током 59. Сабора трубача у Гучи, који ће бити одржан од 8. до 11. августа, појачано ће контролисати учеснике у саобраћају и предузеће све мере и радње у циљу заштите имовинске и личне сигурности грађана.

Kако би се саобраћај одвијао несметано и безбедно, саобраћајна полиција ће током трајања Сабора бити присутна на свим прилазима Гучи.

Kомандир саобраћајне полиције у Чачку Борко Лазовић, изјавио је агенцији МНА да ће пресретачи контролисати брзину и непрописно претицање, а на путевима од Чачка ка Гучи саобраћајне патроле ће проверавати испуњеност услова за учествовање у саобраћају.

Предвиђено је и алкотестирање возача на свим излазима из Гуче. Сви који буду управљали возилом под дејством алкохола биће искључени из саобраћаја, а они код којих се утврди више од 1,21 промила алкохола у крви биће задржани до 12 сати.

Полицијске патроле ће ноћу укључивати плава ротациона светла и на тај начин додатно упозоравати возаче.

– С обзиром на ове контроле, апелујемо на возаче да буду стрпљиви, јер су активности које полиција предузима у интересу безбедног одвијања саобраћаја – каже командир Лазовић.

Kако се у време трајања Сабора на подручју општине Лучани, Ивањица, Горњи Милановац и Чачак очекује већи број страних држављана, из полиције подсећају правна и физичка лица, која пружају услуге смештаја странцима уз наплату, као и особе код којих странци долазе у посету, на законску обавезу да надлежном органу у року од 24 сата пријаве боравиште странца како не би сносили законске последице.

– Пријава боравишта странаца врши се у свим полицијским станицама – кажу у полицији.

Озонпресс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пошто су бруталном силом уклонили Србе са улица Београда, почео геј прајд са Брнабићком на челу 11

Пошто су бруталном силом уклонили Србе са улица Београда, почео геј прајд са Брнабићком на челу

Транспарент између осталих носе кума прајда певачица Сара Јовановић, један од организатора Горан Милетић, глумица …

ТО ПОЛИЦИЈО! Удри, гуши, дави, хапси народног непријатеља! (фото) 12

ТО ПОЛИЦИЈО! Удри, гуши, дави, хапси народног непријатеља! (фото)

Срби, ево погледајте како се користи новац свих вас који сте порески обвезници. Погледајте дику …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Што се тиче полицијске контроле возача, она би требало да буде ригорозна увек и свуда, а не само на сабору. Међутим, једна друга контрола у Гучи упорно изостаје. То је провера текстова исписаних на мајцама које се продају по штандовима за време овог сабора. Много их је вулгарних, примитивних и скарадних. Тиме се понижава и сама труба која је наш народни инструмент како и сви који су потегли на пут у Гучу и са великим ишчекивањем дошли. Ово је проблем који је веома лако решив, а баца солидну љагу на догађај који је наша традиција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *