Полиција: Ригорозна контрола за време Сабора трубача

Полиција: Ригорозна контрола за време Сабора трубача

5
(1)

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку током 59. Сабора трубача у Гучи, који ће бити одржан од 8. до 11. августа, појачано ће контролисати учеснике у саобраћају и предузеће све мере и радње у циљу заштите имовинске и личне сигурности грађана.

Kако би се саобраћај одвијао несметано и безбедно, саобраћајна полиција ће током трајања Сабора бити присутна на свим прилазима Гучи.

Kомандир саобраћајне полиције у Чачку Борко Лазовић, изјавио је агенцији МНА да ће пресретачи контролисати брзину и непрописно претицање, а на путевима од Чачка ка Гучи саобраћајне патроле ће проверавати испуњеност услова за учествовање у саобраћају.

Предвиђено је и алкотестирање возача на свим излазима из Гуче. Сви који буду управљали возилом под дејством алкохола биће искључени из саобраћаја, а они код којих се утврди више од 1,21 промила алкохола у крви биће задржани до 12 сати.

Полицијске патроле ће ноћу укључивати плава ротациона светла и на тај начин додатно упозоравати возаче.

– С обзиром на ове контроле, апелујемо на возаче да буду стрпљиви, јер су активности које полиција предузима у интересу безбедног одвијања саобраћаја – каже командир Лазовић.

Kако се у време трајања Сабора на подручју општине Лучани, Ивањица, Горњи Милановац и Чачак очекује већи број страних држављана, из полиције подсећају правна и физичка лица, која пружају услуге смештаја странцима уз наплату, као и особе код којих странци долазе у посету, на законску обавезу да надлежном органу у року од 24 сата пријаве боравиште странца како не би сносили законске последице.

– Пријава боравишта странаца врши се у свим полицијским станицама – кажу у полицији.

Озонпресс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ХАОС У БЕЧУ: Народ устао против корона мера, сукоби с полицијом и хапшења! (видео)

ХАОС У БЕЧУ: Народ устао против корона мера, сукоби с полицијом и хапшења! (видео)

5 (6) У Бечу је јуче одржан нови протест противника корона мера, а током демонстрација …

Британци не пристају на полицијску репресију: Протести прете да ескалирају (видео)

Британци не пристају на полицијску репресију: Протести прете да ескалирају (видео)

5 (2) Протести који тресу Велику Британију могу да ескалирају, јер грађани неће пристати на …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Што се тиче полицијске контроле возача, она би требало да буде ригорозна увек и свуда, а не само на сабору. Међутим, једна друга контрола у Гучи упорно изостаје. То је провера текстова исписаних на мајцама које се продају по штандовима за време овог сабора. Много их је вулгарних, примитивних и скарадних. Тиме се понижава и сама труба која је наш народни инструмент како и сви који су потегли на пут у Гучу и са великим ишчекивањем дошли. Ово је проблем који је веома лако решив, а баца солидну љагу на догађај који је наша традиција.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend