fbpx

Политика САД приморава Русију и Кину да се спремају за светски рат

0
(0)

Америчка влада је издвојила огроман новац за тајне војне операције и програме, лабораторије које пројектују ново оружје, извиђања и остале циљеве о којима ништа не зна већина обичног света. Због тога је ризик од почетка новог светског рата толико велик – написао је Стивен Лендман за The People’s Voice

„Русија и Кина су наша последња линија одбране. Остаје да се надамо да оне имају чиме да одговоре на изазов“ – уверен је Лендман

РУСИЈА и Кина се спремају за светски рат, оценио је новинар Стивен Лендман у тексту за интернет издање Тhe People’s Voice. Истовремено је, међутим, указао да обе те земље желе мир и да их претње које долазе из САД приморавају на одбрамбено понашање.

Сједињене Државе су највећи светски агресор, нагласио је Лендман. Управо су оне на челу НАТО, алијансе која је своје пипке пустила по читавом свету, а њени планови су далеко од мирних.

Америка за војне намене троши више новца свих земаља света заједно, написао је Лендман. Америчка влада је издвојила огроман новац за тајне војне операције и програме, лабораторије које пројектују ново оружје, извиђања и остале циљеве о којима ништа не зна већина обичног света.

Спољна политика САД током много година се не мења: ова земља на разним тачкама Земље води оружана дејства правдајући се да предузима одбрамбене или превентивне мере. Наводно, ради тих циљева, Американци производе хемијско, биолошко и нуклеарно оружје.

Али, нема самоодбране без таквих средстава, иронише аутор.

Стивен Лендман указује и да се америчке војне базе налазе свуда по свету, али и у непосредној близини граница Русије и Кине.

Није изненађење што су те земље на опрезу: оне обједињују напоре, изводе заједничке војне вежбе и производе ново наоружање.

У суштини, Русија и Кина се за сваки случај спремају за негативни развој догађаја – могући почетак светског рата. Међутим, оне на све начине желе да избегну такав развој догађаја.

Једном приликом је руски генерал Николај Макаров изјавио: „Не искључујем да локални и регионални оружани конфликти могу прерасти у рат великих размера уз примену нуклеарног оружја“ – подсетио је The People’s Voice.

Америка игра на велико. Нуклеарни, хемијски и биолошки напади су само питање времена. Константно ратно стање је суштина америчке политике, наставља Лендман.

Због тога је ризик од почетка новог светског рата толико велик – Сједињене Државе за њега већ имају све што је неопходно.

„Русија и Кина су наша последња линија одбране. Остаје да се надамо да оне имају чиме да одговоре на изазов“ – пише на крају текста Стивен Лендман за интернет издање The People’s Voice.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко је заузео власт у Русиjи? Духовни извори руске револуције

5 (3) „Духовни извори руске револуције“ – тако гласи наслов књиге Митрополита мурманског и мончегорског …

Вилијам Енгдал: Црно на бело – ко финансира немире у Америци

5 (3) Покрети који стоје иза протеста који су дестабилизовали Сједињене Државе отворено наводе да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *