fbpx

Поплаве изазвале клизишта и одроне

0
(0)

ИВАЊИЦА – Иако се вода повлачи, у општини Ивањица и данас је на снази ванредно стање након јучерашњих поплава које су направиле оштећења не само у домаћинствима, већ и на путевима где су се појавила клизишта и одрони, рекао је председник општине Ивањица Зоран Лазовић.

Према његовим речима, највећа оштећења су у местима Прилике, Радаљево, Церова, Лиса, Рашчићи и тренутно екипе на терену процењују штету.

„Јуче и данас смо имали састанак штаба за ванредне ситуације и овде је на снази ванредно стање. Вода се повлачи, међутим штете су видне. Што се тиче путне инфраструктуре имамо оштећења у смислу активације клизишта и одрона на путевима”, рекао је Лазовић за Танјуг.

Каже да екипе ЈКП „Путеви Ивањице” и ватрогасци покушавају да санирају штете на путевима из средстава за ургентно одржавање.

„Радимо на томе да све путне правце доведемо у функцију”, рекао је Лазовић.

Истиче да је општина формирала Комисију за утврђивање штете и да је тренутно испитивање вредности штете Сектора за ванредне ситуације и Министарства пољопривреде.

„Сада немамо званичне извештаје, али имамо пуно захтева грађанства посебно оних чија су домаћинства била оштећена. У наредних неколико дана имаћемо прецизније податке”, казао је Лазовић.

Навео је да су већим делом отклоњени узроци који су изазвали поплаве, а које су, објашњава, настале на водотоковима другог реда где је била ескалација бујичних потока.

„Трудимо се да унапредимо одбрану на рекама, како нам се иста ситуација не би десила”, подвукао је Лазовић.

Политика.рс

Фото Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Драгољуб Бакић: Лоша и неодржавана инфраструктура у Београду главни узрок поплава

0 (0) Архитекта Драгољуб Бакић изјавио је у Новом дану ТВ Н1 да је лоша …

Којих бре 5% привредног раста? Ако ове године после поплава пређе 2% ногом у дупе!

1 (1) Вучић је рекао да инвестициони циклус вредности до 10 милијарди евра има за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *