fbpx

Поплаве у БиХ: 400 кућа под водом, покренута клизишта

0
(0)

У БиХ се и даље боре са мајским обилним падавинама које су изазвале изливање река због чега су уведене ванредне ситуације и одбране од поплава.

Најкритичнији је град Приједор, и подручје око њега, где је под водом 1.350 домаћинстава, док је поплављено око 400 кућа, створено је шест клизишта, а порушен је и пешачки мост преко реке Сане у Доњој Драготињи, преноси сарајевски портал Kлиx.ба.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић каже да ће оштећења на осталим инфрастуктурним објектима бити накнадно утврђена. Он је навео да је водостај Сане синоћ био 446 центиметара или за 50 центиметара мање него пре два дана, али да је Штаб за вантредне ситуације на седници донео одлуку да ванредна ситуација, која се проглашава на коти од 460 центиметара, остане и даље на снази како би што ефикасније био очишћен терен након повлачења воде.

Такође, 104 домаћинства у насељу Рашковац од уторка ујутро нема струју због тога што је поплављена трафостаница.

Kомандир Територијалне ватрогасне јединице Небојша Миљуш најавио је да ће ватрогасци покушати да испумпају воду из те трафостанице како би домаћинства добила струју, али је напоменуо да је реч о великој количини воде.

Шеф Одсека за цивилну заштиту Душан Врањеш рекао је да се током ноћи очекује даљи пад водостаја и да су почеле припреме за асанацију терена, поправку инфраструктуре и санитарно-хигијенске мјере.

Kлиx.ба

Фото: РТРС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта је све Радио-телевизији Србије било важније од Дана Републике Српске

4.8 (4) НА Дан Републике Српске, 9. јануара, Јавни сервис Србије није директно преносио свечаност …

Припадници САЈ Републике Српске певају песму „Јунаци с Кошара“ (видео)

5 (1) Народу у Републици Српској желимо срећан Дан републике. Припадници САЈ Републике Српске певају …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *