Поповићу, објасни де дедер нама неукима шта је то "дигитална економија"

Поповићу, објасни де дедер нама неукима шта је то “дигитална економија”

МИНИСТАР за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином, са којим је разговарао о досадашњој сарадњи Србије и Русије у области иновација и дигиталне економије, али и о плановима за 2018. годину.

Оцењено је да је међудржавна сарадња у овој области била веома успешна и да су постављени чврсти темељи за њено даље унапређење кроз трансфер идеја, знања и технологија.

„У последњих шест месеци ове године, од када је формирана Влада, имали смо низ састанака са руским званичницима, састанак са министром веза Владе Русије Николајем Никифоровим и потписали смо важан споразум између Владе Србије и руске државне корпорације Ростек о сарадњи у области дигиталне економије“, навео ја Поповић.

Поповић и Чепурин су оценили да је у интересу обе земље да се заједнички развијају и примењују иновациона решења у секторима као што су пољопривреда, биотехнологије, нанотехнологије, фармација, као и у области роботике и вештачке интелигенције.

Поповић је изразио наду да ће у 2018. години бити остварена још ближа сарадња између српских и руских стартап компанија, IT, иновационе и истраживачке заједнице.

„Желимо и чвршћу сарадњу наших универзитета и научно-истраживачких организација, кроз размену професора, студената и експерата у области иновација“, рекао је Поповић.

На састанку је оцењено да је недавна посета председника Србије Александра Вучића Русији дала изузетан допринос унапређењу сарадње у области иновација између две земље.

„Однос председника Вучића и Путина је заиста посебан и одликује га велико међусобно поштовање. Сигурно је да ће такав однос допринети даљем продубљивању односа Србије и Русије у свим областима, од чега ће највећу корист имати грађани наше две земље“, рекао је Поповић.

(саопштење кабинета Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

"Барони Србије - Вучић, Петровић, Поповић - вуку нас на дно и признаће Косово"

“Барони Србије – Вучић, Петровић, Поповић – вуку нас на дно и признаће Косово”

Председнички кандидат Вук Јеремић рекао је да је актуелна власт обећала Западу да ће признати …

ИНТЕРВЈУ: Предраг Поповић - Вучић је диктатор који губи контролу над својим картелом! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Предраг Поповић – Вучић је диктатор који губи контролу над својим картелом! (видео)

Гост емисије “Интервју” био је господин Предраг Поповић, бивши уредник Дневног Телеграфа, Национала и Правде. …

Један коментар

  1. trla baba lan…ovaj je stari prevarant

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *