Србија заинтересована за мирнодопску употребу нуклеарне енергије

Србија заинтересована за мирнодопску употребу нуклеарне енергије

0
(0)

СОЧИ – Србија је први пут наступила на међународном форуму Атомекспо у Сочију, који је један од главних догађаја у светској нуклеарној индустрији, а Владу Србије представља министар за иновације Ненад Поповић.

Поповић је рекао новинарима да је Србија заинтресована за мирнодопску употребу нуклеарне енергије.

Министар Поповић ће сутра у име српске владе потписати споразум о сарадњи са генералним директором Росатома – државне корпорације Русије за нуклеарну енергију Алексејем Лихачовим.

„Веома је значајно што Србија данас први пут учествује на овој великој изложби и конференцији. Овде ће бити приказане најновије иновације и технолошка достигнућа у коришћењу атомске и нуклеарне енергије у мирне сврхе, а пре свега у медицини, пољопривреди и другим индустријама, које могу да апсорбују ово знање на корист грађана и целог друштва”, рекао је Поповић.

Атомекспо, који се одржава од 14. до 16. маја, највећа је изложбена и пословна платформа за дискусију о тренутном стању нуклеарне индустрије и постављању будућих трендова и одржава се једном годишње, почевши од 2009. године у организацији Државне корпорације за атомску енергију РОСАТОМ.

Учествује више од 600 светских компанија и више од 1.500 експерата у тој области, а акредитовано је више од 400 представника медија.

Учесницима „АТОМЕКСПО 2018” ће бити пружена прилика да представе свој портфолио светским лидерима нуклеарне енергије.

Форуму присуствују руководиоци кључних компанија које раде у глобалној нуклеарној индустрији, владиним агенцијама, међународним и некомерцијалним организацијама и водећи стручњаци.

Форум укључује изложбу и конвенцију са обимним пословним програмом који је усредсређен на пленарне дискусије са највишим руководством и руководиоцима.

Теме о којима се дискутује на панелима и округлим столовима обухватају најважнија питања у нуклеарној индустрији данас. Водеће компаније из глобалне нуклеарне индустрије и сродних сектора представљају своје оригиналне технологије и дизајн на изложби.

Форум пружа одличну могућност за умрежавање, успостављање пословних контаката и потписивање споразума о партнерству.

Осим пословних догађаја, учесници Форума имају могућност да посете нуклеарне електране и друге објекте нуклеарне индустрије кроз организоване техничке излете, као и да уживају у забавном и културном програму.

Главни медијски центар је олимпијска информативна платформа, у којој су током 2014. године, одржане 22. Зимске олимпијске игре и 11. Параолимпијске зимске игре током којих је било присутно више од 8.000 представника медија.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Новинар Предраг Поповић за УЈЕДИЊЕЊЕ: Срби не могу ниже да падну, време је за устанак

Новинар Предраг Поповић за УЈЕДИЊЕЊЕ: Срби не могу ниже да падну, време је за устанак

0 (0) Интервју првијенац редакцији УЈЕДИЊЕЊА дао је новинар Предраг Поповић. Без длаке на језику, …

А. Поповић: Наташа Јеремић има моју подршку упркос дубоким разликама између мене и Вука

А. Поповић: Наташа Јеремић има моју подршку упркос дубоким разликама између мене и Вука

0 (0) БРУТАЛНО обрушавање лажима на Наташу Јеремић представља скандалозан догађај којим је изборна кампања …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend