Портал „Бебац“: Ана Брнабић обмањује родитеље, ПДВ на опрему за бебе се не враћа

0
(0)

Родитељски портал бебац.цом протестовао је данас због изјаве премијерке Ане Брнабић и оценио да обмањује родитеље пошто се ПДВ на опрему за бебе не враћа, како је то премијерка саопштила, већ се дефинитивно укида од 1. јула.

То је само још једна у низу обмана родитеља, наводи се у саопштењу и указује да ПДВ на беби опрему, нема никакве везе са родитељским додатком.
Најпре, новац не може, како је то премијерка објаснила, аутоматски да се врати унапред, наводи Бебац.

Родитељи ће добити 5.000 динара једнократно по рођењу детета, а ПДВ на опрему за бебе могли смо да вратимо до дететове друге године живота, а износи које су родитељи враћали били су и двоструко већи, додаје.

У усвојеном Закону о финансијској подршци породици са децом нису наведени износи за родитељски додатак, тако још не знамо колико ће родитељи добити пара за прво, друго и треће дете, а не знамо ни да ли ће ових 5.000 бити додатних 5.000 динара или саставни део целокупног износа, указуеј Бебац.

Упозорава да због укидања повраћаја ПДВ на беби опрему, родитељи који имају дете млађе од 2 године, као и они који ће тек добити бебу пре ступања на снагу новог закона, неће успети да остваре своје право!

Такође, неће им бити омогућено да врате ПДВ на купљену опрему, нити ће добити 5.000 динара паушално како је држава обећала.

Цела прича око олакшице за родитеље и подршци са 5.000 динара уместо повраћаја ПДВ је још једна у низу манипулација и лажи којима држава обмањује родитеље, закључује Бебац.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чачак: Кад САТАНИСТИЧКИ РЕЖИМ народу забрани цркву, црква иде у народ! (видео)

5 (11) Добила сам снимак од пријатељице. Ево како су се свештеници у Чачку досетили …

Оно што се крије испод јагњеће коже „Ковид 19“ није вук него Звер

4.8 (13) Пре нешто више од месец дана, у тексту којим смо недвосмислено указали на …

2 Коментара

 1. Луд збуњеног

  Пошто је она председник Савета за популациону политику Владе Србије, а Дејановићка потпредседник, треба да је јасно да од повећања наталитета нема ништа и да се уствари Влада, а и други, који су тако скројили тај Савет с нама спрдају.То је горе него кад би козу задужили да сади купус.
  Једноставно, њој није у нарави да јој нешто уроди плодом, већ да нешто упропасти, јер у суштини њезиног битисања није наставак врсте, ни своје, ни наше, већ њезин крај.

  А што се тиче њезиних изјава, од како се појавила у Влади, разуман човек то не разуме, јер нема везе са стварношћу, као да је у трансу или делиријуму, тако да мислим да ни она сама не разуме шта прича.
  Још кад видим да иде и ландара по неким стручним форумима сарказам је потпун.
  Више ми се чини да иде да показује своју девојку и да шири неку своју пропаганду, јер од онога због чега она као иде, не видим никакве вајде.
  И кад год се уплете ко пиле у кучине и не зна шта да ради, она се позива на господара Вучића.
  Као, поступиће како он каже.Ово ти је да експлодираш од муке и зајебанције са високог нивоа.

 2. Ово се мени догодило пре неколико дана. Предао сам Захтев за повраћај ПДВ-а у року до 15.2.2018. а пре неколико дана сам добио решење да је Захтев одбијен?! На моје питање да објасне „зашто“ одговор је био „висок приход“ у нашој породици, при чему сам једино запослено лице у породици са платом која је нижа од 500 ЕРА , а имамо троје малолетне деце 2, 6 и 8 год! Нереално, невероватно, али се то дешава у мојој земљи у тренуцима док Председник Владе и Председник Републике, на сва звона проглашавају „Нови Закон за стимулацију наталитета у Србији“
  И поред искрене жеље да се то догоди, немам ни трунку основа, да им „мрвицу“ поверујем!
  Поверење су одавно ставили на коцку, а ја коцкар нисам никад био, па нека им коцкари верују!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend