fbpx

Поскупљује и јефтина струја

0
(0)

Београд — Министарка енергетике Зорана Михајловић каже да ће увођењем новог начина обрачуна и плаћања струје и даље бити јефтине ноћне тарифе, али не у односу 4:1.

Михајловићева је за данашњу Политику рекла да су припремљене нове социјалне карте и да ће уредба којом је предвидјено да социјално угрожени добију бесплатно 120 киловата струје и 90 кубика гаса, бити усвојена на једној од наредних седница Владе Србије.

„Циљ је да они који троше много, плаћају више од оних који троше мање струје. Струја није што и кромпир, па да је плаћамо по нижој цени, јер се троши више“, рекла је Михајловићева. 

Према њеним речима, овим тарифним системом биће смањени приходи од обрачунске снаге која тренутно (у обрачуну потрошње) учествује са 19 одсто, узимајући у обзир све категорије потрошача, али ће се повећати учешће средњег напона са садашњих 25 на 35 процената. 

Она је навела да ће у новом тарифном систему категорија широке потроње бити раздвојена на два дела, на комерцијалну потрошњу и потрошњу домаћинства. 

Михајловић је рекла да ће новим тарифним системом бити уведен обрачун „прекомерне активне енергије“ за потрошњу струје већу од 1.600 киловата месечно, а тиме ће бити решен статус оних који се греју на струју.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Игро Бечић прети смрћу Наташи Пришић, координатору у сектору Унутрашње контроле ЕПС-а

5 (12) Основно јавно тужилаштво у Новом Саду води истрагу против Игора Бечића и неколико …

„Председниче, ово је ругло од државе, ругло од ЕПС-а“

4.6 (10) „Е, видите Александре Вучићу, председниче Србије! Та у првом реду, у розе мајици …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *