fbpx
Насловна / Србија / ПОТРОВАШЕ НАРОД! У блоковима и Земуну браон вода

ПОТРОВАШЕ НАРОД! У блоковима и Земуну браон вода

ЗБОГ квара на водоводној мрежи, течност боје кафе текла је у току јучерашњег дана чесмама у појединим деловима Новог Београда. Узнемирени становници Блока 62 пожалили су се редакцији „Новости“ да у току поподневних сати вода није била за пиће, а да их о наводним радовима и неисправности воде нико није обавестио.

Како су рекли станари Нехруове и Јурија Гагарина, њих је, без икаквог претходног упозорења, од јутарњих сати на славинама уместо воде дочекала течност попут лимунаде, а неке и кафене боје. Тек након позивања кол-центра „Водовода“, речено им је да је у питању велики квар, али да ће након санације вода поново бити задовољавајућег квалитета.

– Током целог дана вода нам је била жуте боје, па нисмо могли да је користимо за пиће, али ни за прање посуђа и купање – каже Слађана Величковић. – Нико нас није обавестио да су планирани радови да бисмо могли да припремимо залихе. У вечерњим сатима сам приметила да ужасно смрди на хлор, па претпостављам да су, уместо искључивања, одлучили да појачају хлор.

Према речима суграђанке из Јурија Гагарина 94, то што су добили обавештење да је вода „сада у реду“ не може да их умири. Недопустиво је, каже она, да у тако дугом периоду „Водовод“ не искључи воду него су о квару обавештени само грађани који су звали кол-центар. Остали су, уколико нису пазили, могли да попију загађену течност. – Уосталом, хлором су убили бактерије, али смо сад изложени непрописној количини хемијске супстанце. Чим се толико осећа мирис, сигурно су сипали недозвољено велику количину хлора.

У „Београдском водоводу и канализацији“ синоћ нису желели да нам кажу узрок замућености, али су нас уверавали да је вода исправна за пиће, као и да су њихове екипе санирале квар. Упркос томе, позиви грађана нашој редакцији су се наставили.

– Било је током дана много позива забринутих грађана са Новог Београда, након чега су наши радници на терену испрали водоводну мрежу. Вода би требало да буде бистра и поново погодна за употребу – рекли су из ЈКП „Београдски водовод и канализација“. Радови су завршени у 20 часова.

И ЗЕМУНЦИ ПИЛИ ЖУТУ ЧЕСМОВАЧУ

И становници Земуна су у петак имали притужбу на рачун квалитета воде. Течност која је текла кроз славине била је браон боје, иако је, како кажу, било најаве да ће тога дана бити прекида у водоснабдевању.

– Добили смо обавештење да нећемо имати воду због радова на мрежи, а ипак је било, само није била за пиће – каже Весна Никић. – Не знам зашто је нису искључили, већ су ризиковали да неко ко не обрати пажњу попије прљаву воду из чесме.

М. Станојковић, НОвости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хорор на Новом Београду: Ђубре затрпало вртић! (фото)

Уместо жардињера са цвећем и уређеног парка, на улазу у вртић „Изворичић“ у центру Новог …

Половина тржишта српских вода у рукама „Пепсија” и „Кока-Коле”

Куповином „Књаз Милоша”, „Пепсико” и чешке карловарске минералне воде – „КМВ” преузеће лидерску позицију на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *