Познат датум лажних избора које организује политичко крило нарко мафије!
Nis, 29. jula 2019.- Predsednik Aleksandar Vucic (D) stigao je u nisku kasarnu "Mija Stanimirovic", gde prisustvuje prikazu 10 oklopno-izvidjackih automobila BRDM 2, dobijenih od Ruske Federacije.Sa predsednikom su i ministar odbrane Aleksandar Vulin (S), nacelnik Generalstaba Vojske Srbije general Milan Mojsilovic, a prikazu prisustvuje i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harcenko (L).FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Познат датум лажних избора које организује политичко крило нарко мафије!

Избори у Србији највероватније ће бити одржани истовремено на свим нивоима, и то од 20. марта до 3. априла следеће године.
Тако се могло чути јуче на десетој рунди међустраначког дијалога, којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, сазнаје незванично Блиц.

Овај састанак био је важан јер је својеврсна рекапитулација ранијих девет сусрета, а на основу досадашњих изјава учесника дијалога, највише се причало о заступљености у медијима али и о промени у изборном процесу у току самог изборног дана.

Извор Блица који је присуствовао састанку каже да је разговор прошао у конструктивној атмосфери, и да је исказана воља да се изађе у сусрет захтевима опозиције.

„На основу свега што је изречено чини се да је власт спремна на уступке око свега што се могло чути до сада, па и договора око цензуса. Било је речи да би избори на свим нивоима требало да буду одржани у исто време, у пероду од 20. марта до 3. априла. Дотакли смо се и тема финансирања кампање, и да је је тешко испратити трошкове уз досадашњи систем финансирања, пошто се 20 одсто планираних средстава из буџета распоређује равномерно подносиоцима проглашених изборних листа, а онда преосталих 80 осто на оне који су прешли цензус, сразмерно мандатима. Било је речи да се тај проценат помери, да више новца добију подносиоци проглашених листа“, открива извор Блица.

Било је речи, наводи наш саговорник, и о скраћивању функционерске кампање, али и о конкретним стварима које се тичу изборног дана.

„Требало би да буде одржана заједничка обука посматрача избора, а поред нотара и општински оверитељи ће моћи да овере прикупљене потписе. Саша Радуловић из покрета ДЈБ је тражио да се изједначи бирачки списак са списком МУП-а, а начелно је остало да би тако могло и да буде. Инсистирало се и да се обрати пажња на неправилности око мањинских листа“, каже саговорник Блица.

Б92

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Данас славимо Возвиждење Часног Крста – Крстовдан

Данас славимо Возвиждење Часног Крста – Крстовдан

Воздвижење (поздизање) часног крста – Крстовдан Овога дана празнују се два догађаја у вези са …

Забрињавајући подаци о броју мртвих у Србији – ковид гурнуо у страну све друге болести

Забрињавајући подаци о броју мртвих у Србији – ковид гурнуо у страну све друге болести

Пандемија нас је довела до апсурда, све друге болести, гурнуте су у страну, редукован је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *