fbpx

Пререгистрација личног наоружања до 5. марта

5
(2)

Рок за замену исправа о оружју истиче 5. марта и до тада власници могу поднети захтев за пререгистрацију оружја из Б категорије, наводи се информацији објављено на сајту МУП-а Србије.

У Б категорију спада ватрено оружје са кратком и дугом цеви, полуаутоматско, репетирајуће, једнометно, двометно, са олученим и глатким цевима, а не спадају аутоматско, оружје скривено у другим предметима и оружје са пригушивачем.

Захтев за пререгистрацију оружја из ове категорије подноси се лично, у организационој јединици МУП-а по месту пребивалишта, наводи се у обавештењу, а том приликом се доноси оружје на увид, пренео је Танјуг.

„Прилаже се уверење о здравственој способности за држање и ношење оружја не старије од месец дана, доказ о оправданости разлога за поседовање оружја”, наводи се у информацији МУП и додаје да власник сам може прибавити уверење да се против њега не води кривични поступак или ће то прибавити МУП.

Како би разлози за поседовање оружја због личне безбедности били оправдани, неопходно је учинити вероватним да би она могла бити угрожена због природе посла или других околности.

За ловачко оружје неопходна је испуњеност услова за поседовање ловне карте, а за спортско оружје неопходно је уверење о активном чланству у спортској стрељачкој организацији, наводи се у информацији МУП-а.

Током поступка пререгистрације полицијски службеници утврђују да ли су испуњени услови прописани за безбедан смештај и чување оружја. Пререгистрација, односно замена исправа о оружју, обухвата и грађане који су исправе о оружју добили по старом закону, донетом 1992. године и допуњаваном до 2013. године.

За неиспуњавање законских обавеза по новом Закону о оружју и муницији из фебруара 2019. године запрећена је прекршајна одговорност, упозорио је МУП, а уз њу постоји могућност одузимања оружја.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Спремите се за велику економску кризу, Србија ће претрпети два удара! (ВИДЕО)

3.6 (17) Британија ради на томе како да се реши Мила Ђукановиића, а задржи Црну …

Србија без новог поглавља у приступним преговорима са ЕУ

5 (8) Иако је било очекивано да Србија пре летње паузе отвори преговарачко поглавље 2 …

3 Коментара

 1. neki junastvom osvojise,
  neki od baba nasledise,
  ne znam kako ce oni sto zakopase,
  ako izvade bez njega ostace,
  pa ce svak da i jase.
  bolje ga imati,
  pa guzicu il usta picousta nekom zacepiti kad dosadi.

 2. ovo pisanije mi izgleda ko poslanica jarca cupava.
  nekako vam ispade deo teksta da vec bi oduzeto mnogo oruzija, koje ce ko zna ci tata prodavati, da nas neki divljak ubija ili vojska ludog cara da bude naoruzana.
  poznato je da razbojnicima treba nenaoruzan narod, a ako bas sablja i pistolj plastican na vodu sa vasara.
  a i tako, dosta je imati muda, za ostalo ce mo se snaci.

 3. Razoružaše nas načisto, sad oni i mafija mogu da nas je.u kako hoće i u našoj, rođenoj kući.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *