Престаје замена регистарских таблица

0
(0)

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић донео је одлуку да се регистарске таблице не мењају након истека рока од девет година од дана издавања.

Сходно изменама Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила, које је потписао министар, регистарске таблице се неће мењати након поменутог рока, како је то до сада било прописано и што је требало да почне да се примењује од данас, преноси Танјуг.

Регистарске таблице мораће да се мењају само уколико услед дотрајалости или оштећења постану неупотребљиве, као и у случајевима када возило буде регистровано у другом регистарском подручју, кад се изгубе, украду или буду уништене.

Од данас ће се издавати и саобраћајне дозволе са неограниченим роком важности, а власници возила којима су дозволе издате пре 1. јануара 2020. године, у којима је уписан рок важности, након истека тог рока могу их заменити за нове саобраћајне дозволе које су трајне.

Из МУП препоручују власницима возила да, ради несметаног коришћења возила у иностранству, након истека важности саобраћајне дозволе исту замене.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Продаја половних аутомобила готово стала

4.5 (2) Чак две трећине купаца је због ванредне ситуације у Србији одложило планирану куповину …

РИK донео одлуку: Прекидају се све изборне радње

0 (0) Све изборне радње у Србији се прекидају док је на снази одлука о …

Један коментар

  1. Вероватно је др. Слини био позребан још један докторат, како би смислио још већу будалаштину са регистарским таблицама од тренутне коју је наследио још од кабинета Ивице. Дачића.
    Пошто сад имамо папазјанију од србске и енлеске латинице, вероватно је имао зорт од „председника“ за увођење и ознака кинеског писма, па да га не оптужи за плагијат ако уведе и ове ознаке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend