fbpx

Превара деценије на Тргу Републике, одговорни пројектант није потписао измене

5
(14)

Шеф одборнилчке групе Савеза за Србију Никола Јовановић и потпредседник Народне странке изјавио је данас да је градска власт „фалш радовима“ на Тргу Републике „грубо преварила и оштетила“ Београђане и грађане Србије, јер је пројекат мењан у ходу, а одговорни пројектант није хтео да потпише измене.

„Уместо израде бетонске подлоге за коцке, како је било оригинално пројектовано, постојећа асфалтна подлога је у току радова посута песком и то без одговарајуће дренаже. Одговорни пројектант није желео да потпише такве измене пројекта, па је то морао да уради технички директор ЦИП-а, који уопште нема лиценцу за то“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је додао да заменик градоначелника Београда Горан Весић и даље намерава да трајно избаци аутобусе и тролејбусе са Трга Републике, а уведе трамвајску линију која би ишла преко трга на линији Славија-Kалемегдан, што је поред корупције главни узрок потпуног хаоса у вези са радовима.

„Kрајњи циљ Весића и његовог налогодавца Александра Вучића јесте да умртве историјско градско језгро и да функционални центар града изместе у такозвани Београд на води“, навео је Јовановић.

О материјалној штети оваквог поступања излишно је и говорити, због чега ће сва одговорна лица морати да сносе последице, по успостављању правне државе у Србији, истакао је Јовановић.

Данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Огласили се после 5 дана! РИК: Излазност 47,99%; Вучић слагао о броју изашлих

3.9 (33) На изборима одржаним у недељу гласало је 3.159.748 бирача, речено је у РИК-у, …

Језива истина о издаји на Косову 1999. – Челнике српских служби су плаћали шиптари (ВИДЕО)

4.9 (18) Врх српских обавештајних служби је примао новац од Албанаца како би жмурео на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *