fbpx

Приватизација Комерцијалне банке 2017.

0
(0)

Приватизација Комерцијалне банке, највеће државне банке, је на видику и требало би да буде окончана до 2017. године, изјавио је данас директор Управе за надзор над финансијским институцијама у НБС Дјордје Јевтић.

„Приватизација највеће државне банке је на видику. Остварују се одредјене активности на том плану. Очекује се окончање до 2017. године, с тим што ту имамо и заједнички уговор измедју стратешких партнера у Комерцијалној банци и Србије“, рекао је он на конференцији „Осигурање – годину после поплава: шта смо научили“, у организацији НИН фокуса, а чији је Тањуг медијски покровитељ.

Говорећи о приватизацији компаније Дунав Осигурање, он је рекао да је предуслов за тај процес да се ова компанија, која је у претежном друштвеном власништву подржави, односно, да држава постане власник Дунава да би могла да одлучује о његовој судбини.
„Нама је било битно да видимо са државом на који начин би се то привело држави, јер држава није била та која је могла да управља Дунавом, што је парадоксално. Потребан је тај медјукорак да Дунав додје у посед државе да би могла да одлучује о његовој судбини“, прецизирао је он. Виши саветник у Министарству финансија Дејан Хаџић рекао је да би приватизација Дунав Осигурања требало да почне до краја ове године избором приватизационог саветника.

„Држава намерава да приватизује Дунав у што скоријем року, с тим да је то процес који не може да се заврши преко ноћи“, истакао је Хаџић.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Табаковић: Не треба продавати Kомерцијалну банку

0 (0) Гувернер Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић изјавила је данас да не би …

Вучић и економске убице из владе по препоруци ММФ, озбиљно размишљају о продаји Електропривреде Србије

5 (9) Електропривреда Србије би у октобру из статуса јавног предузећа требало да прерасте у …

Један коментар

  1. Kad promene vlasnicku strukturu bice to bez mojih para!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *