fbpx

Радници Фијата у Крагујевцу на зимском одмору до 10. јануара

0
(0)

Производња у фабрици Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) у Крагујевцу прекинута је због одласка радника на зимски одмор, речено је агенцији Бета у фабричком синдикату.

Последњи радни дан за раднике у производњи у овој години био је 11. децембар, а пуна производња у две смене биће поново покренута 10. јануара 2018. године.

„Ове године смо раније отишли на зимски одмор, који је претходних година почињао 19. децембра. Према нашим сазнањима, разлог је усклађивање с планом производње и потребама тржишта“, рекао је председник Самосталног синдиката у ФЦА Зоран Марковић.

Он је казао да је пред одлазак на зимски одмор 11. децембра, синдикат потписао с послодавцем нови Колективни уговор који ће важити три године.

„Преговарали смо с послодавцем месец и по дана о Колективном уговору, који је један од најбољих у приватним фирмама“, рекао је Марковић.

Према његовим речима, од послодавца се очекује да представи план производње за 2018. годину.

„Традиционално, после повратка са зимског одмора, очекујемо обраћање директора компаније у вези с плановима производње у крагујевачкој фабрици за 2018. годину. Верујемо да ће јавности такве информације бити предочене и раније“, рекао је Марковић.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Суботица: Власници италијанског „Леонарда” отпустили 60 преосталих радника

5 (5) Суботица – Власник фабрике обуће Антонио Бротини, још у априлу је поручивао запосленима …

Радницима „Фијата” опет продужен одмор

0 (0) Запосленима у крагујевачком „Фијату” плаћено одсуство је продужено до 12. јуна. Да ли …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *