Радуловић: Немачка управља Балканом обучена у јагњећу кожу ЕУ и највећа је подршка Вучићу

5
(6)

„Постоји систем који користи председник Србије Александар Вучић да креира приче које никакве везе са реалношћу немају, а зарад одвлачења пажње са тема у којима је он актер“, оценио је председник Доста је било Саша Радуловић.

Радуловић је у „Утиску недеље“ казао да за Александра Вучића ради тим који се бави креирањем медијске слике зарад његовог одражавања на власти.

Он је истакао да Вучић на седмичном нивоу добија истраживања мњења на основу који даље наступа у медијима. Говорећи о економском напретку Србије, он је упитао да уколико је реч о расту, зашто млади одлазе из државе.

На питање да прокоментарише политику власти и подршке коју добија, Радуловић је истакао да власт све ово не би могла да ради да иза ње не стоји ЕУ, али и Немачка.

– Немачка управља Балканом обучена у јагњећу кожу ЕУ. Немачка од Балкана прави колонију јефтине радне снаге, децу директно из медицинских школа воде у Немачку уз помоћ НСЗ. Такође, 60% уџбеника у Србији издаје немачка фирма.

Говорећи о привреди, председник ЂБ рекао је да смо колонизовани од стране Немачке која уништава домаћу привреду. Осврнувши се на период од увођења вишестраначја у Србији, Радуловић је рекао да већ три деценије трошимо више него што производимо и да смо запали у дужничко ропство.

– У периоду од 2007. до 2018. имамо негативан платни биланс од 34 милијарде евра. У том пероду смо увезли робе за 60 милијарди евра више него што смо извезли. То је оно што убија домаћу привреду. Приврени раст Србије за 5 година у периоду од 2014. до 2018. најнижи у региону и износи 7,9%. Следећи су БиХ и Македонија са преко 13%. Албанија преко 15%. Црна Гора преко 17%, рекао је Радуловић.

„Партократија“ на власти у Србији, каже Радуловић, смањила је дефицит не тако што је увела ред, већ тако што је завукла руку дубоко у џеп грађана и привреде.

– ПДВ је повећан са 18 на 20 процената, порез на добит са 10 на 15 посто, повећавањем акцизе на нафту и дуван, а уведена је и за струју. Од повећања свих ових пореза само ове године, грађани и привреда платили су 155 милијарди динара (око 1,3 милијарде евра). Да нису повећали порезе, дефицит не би био 20 милијарди динара, чиме се хвали Влада, већ 175 милијарди динара.

Говорећи о пљачкању државе, Саша Радуловић је рекао да је главни метод извлачења новца из Србије лажно фактурисање – када се извози фактурише мање нашој царини него што јесте, а када увози фактурише више. И тако 4 милијарде евра годишње. То је 10 посто БДП-а.

– Могло би да се спречи извлачење новца из Србије, али је очигледно да ни ова, ни претходна, а ни она пре ње власт није хтела то да уради. Подаци су доступни у царинама земаља са којим тргујемо. И тако 30 година. Ради се о десетинама милијарди евра нашег новца.

– Не мора овако да буде, Србија је богата земља и све можемо променити. Извоз софтверске индустрије из Србије расте по годишњој стопи од 30 посто већ 10 година заредом, а прошле године прешла је милијарду евра. Разлог зашто софтверска индустрија у Србији ради тако добро, јесте чињеница да партократија не може да спречи њихове клијенте који су ван земље да раде са њима. Па кад помислите да ништа не умемо и да нам требају спасиоци и помоћ, сетите се ове наше деце, рекао је Радуловић у недељу у „Утиску недеље“.

Београдски глас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДР РОГАНОВИЋ: Покушавају да од медицине направе нову религију, али без Бога

4.8 (17) Забринут сам и због тога што све мање разумем шта нам препоручује тзв. …

Фрка у Берлину! Ко је пустио демонстранте у Бундестаг? (видео)

5 (3) Немачки парламентарци ће данас истражити како су демонстранти, који су протестовали против рестриктивних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend