РАСНА ДИСKРИМИНАЦИЈА: Држава доделила 100 радних места за Роме! СРБИ, МАЂАРИ, РУМУНИ НЕ МОГУ ДА KОНKУРИШУ…
фото: Танјуг, Драган Кујунџић

РАСНА ДИСKРИМИНАЦИЈА: Држава доделила 100 радних места за Роме! СРБИ, МАЂАРИ, РУМУНИ НЕ МОГУ ДА KОНKУРИШУ…

У Србији је уставом забрањена расна дискриминација, али очито да се устав не поштује, а председник СНС Александар Вучић директно је подржао институционални расизам.

Неко ће добити посао јер је одређене боје коже, а неко остаје на бироу.

Под изговором угрожености, Роми су добили шта су хтели, нова радна места на основу свог порекла.

Пре више од годину дана Покрет Опре Рома Србија је уз подршку председника и премијерке републике Србије започео најамбициознију иницијативу која се тиче запошљавања високообразованих Рома, као и већег учешћа Рома у политичком животу Србије, чији је производ програм обуке за високообразоване Роме за рад у јавној администрацији, који се спроводи у партнерству са Националном Академијом за Јавну Управу (НАЈУ), под називом “Барвалипе у Националној Академији за Јавну Управу (БНАЈУ)”.

Након најпре подршке председника Вучића, а потом и Владе Р. Србије, која је одлуком обавезала НАЈУ да припреми и рализује овај програм, ОРС је организовао конкурс и већ у мају је прва група започела обуку.

Програм обуке је отворио Стеван Глигорин, државни секретар у Министраству државне управе и локалне самоуправе, а кандидате је том приликом угостила и премијерка Ана Брнабић, која је програм снажно подржала и обећала подршку Владе у обезбеђивању посла након обуке.

Јавну подршку програму, али и потврду става премијерке, пружио је председник Вучић на отварању Европског Ромског Института за Уметност и Kултуру, изјавивши да ће “Србија запослити 100 Рома у јавој администрацији”.

Данас је овај програм већ у замаху и како се обука за прву групу завршава у августу, желимо да обавестимо јавност да је Покрет ОРС расписао конкурс за нове кандидате и користимо прилику да позовемо високобразоване Роме, спремне да преузму одговорност за своју заједницу и своју земљу да конкуришу и, надамо се прођу кроз ову значајну обуку, која ће им, дубоко верујемо, омогућити да упознају систем јавне управе и да радећи у јавној управи дају допринос побољашњу положаја ромске заједнице у Србији.

БОНУС ВИДЕО – Погледајте на који начин власт у Србији деци намеће ЛГБТ идеологију под патронатом Александра Вучића:

Интермагазин/Неwсфласх

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ВУЧИЋ опет ухваћен у лажи! Форензика доказала да су Колувијини телефони НЕТАКНУТИ

ВУЧИЋ опет ухваћен у лажи! Форензика доказала да су Колувијини телефони НЕТАКНУТИ

Хајка на двојицу инспектора београдске полиције Слободана Миленковића (Сентиног сина) и Душана Митића, који су …

Вучић хоће да се обеси (видео)

Вучић хоће да се обеси (видео)

Сврха овог видеа није омаловажавање нити вређање било кога, већ искључиво хумор и забава:) Запратите …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *