РАТНИ ВЕТЕРАНИ спремни на акцију враћања отетог детета у Малом Црнићу
фото: tpknews.com

РАТНИ ВЕТЕРАНИ спремни на акцију враћања отетог детета у Малом Црнићу

Жељку и Еленки Топавловић у четвртак ујутру, 29. октобра, директорка Центра за социјални рад у Малом Црнићу, Дијана Мирковић, на бруталан начин отела је петогодишње дете, стрпала га у аутомобил и одвезла се са њим у непознатом правцу. Полиција је држала оца све док се директорка није удаљила са украденим дететом. Жељкови ратни другови сад прете акцијом блокаде, уколико му надлежни дете не врате током ове недеље.

Екипа портала TPKNEWS, трагом информација и на основу добијених докумената од својих извора, сазнаје да је отето дете привремено предато хранитељској породици Пауновић у селу Миријево, општина Жабари, која ће за то примати финансијску надокнаду од државе, али такође није искључена могућност предаје детета страним усвојитељима са којима држава Србија од скора има успостављен протокол о сарадњи.

Иначе, кућа ове хранитељске породице, где је након отмице смештен мали Алекса, налази се преко пута школе у овом селу.

Са друге стране, редакцији поменутог портала се јавило доста Удружења ратних војних ветерана који су се, како кажу, већ мобилисали и спремили да, уколико у току наредне недеље породици Топавловић-Хлипец Центар за социјални рад Мало Црниће не врати отето дете, блокирају Градску управу у Пожаревцу, локалну самоуправу у Малом Црнићу, Центар за социјални рад у Малом Црнићу и хранитељску породицу у Миријеву.

Жељко је ратни ветеран који је био рањен 99 године на Косову бранећи своју државу од НАТО агресора, а та иста држава сада му је одузела дете због наводно лоше материјалне ситуације.

Поводом овог случаја контактирали смо Дијану Мирковић, директорку Центра за социјални рад у Малом Црнићу, која нам је 30. октобра, тачније пре три дана, рекла да јој пошаљемо питања на мејл што смо тада учинили. Убрзо нам је послала мејл који гласи: “Одговор на постављена питања добићете у законском року.”

Међутим, одговоре нисмо добили, иако је истекао рок од законских 72 сата, односно, 3 дана.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Родитељи траже истину: Вучићев НАРКО-ФАШИСТИЧКИ режим остаје нем на вапај мајки покрадене деце? (видео)

Родитељи траже истину: Вучићев НАРКО-ФАШИСТИЧКИ режим остаје нем на вапај мајки покрадене деце? (видео)

На Тргу Републике у Београду данас је одржан скуп подршке родитељима који тврде да су …

Родитељи спремају тужбе: Децу отимају и у другим центрима за социјални рад?!

Родитељи спремају тужбе: Децу отимају и у другим центрима за социјални рад?!

Чланови више од седамдесет (70) породица са југоистока Србије потписали су се на петицији Регионалног …

4 Коментара

 1. E moj Zeljko, kako si ti prevaren: kada je trebalo, bio si spreman i zivot da das za ovu zemlju, a ona ti vraca tako sto ti oduzima dete!!! Bas su se mnogo potresli zbog tvog siromastva.
  Gospodo iz centra za socijalni rad, koliko cete hiljada evra pojedinacno, prihodovati po osnovu ove otmice i prodaje malisana?
  Sram te bilo zemljo! Decu ste krali po porodilistima, a sada ste presli i na malo vecu.

  Veterani, pomozite svom saborcu, dok dete nije isporuceno kupcu!

  A danasnja mladez gleda vasu sudbinu, pa ako zatreba, pitanje je da li biti ikoga da tako srcano postupa.

 2. pred sobom imate istog neprijatelja kao u vreme miloevica, ma i mnogo gorega; jer ovaj je jos i ratni huskac , profiter, izdaica, saradnik okupatora i zlikovac genocid cineci nad Srbskim Narodom, uzurpator, samodrzac i surovi tiranin, decoubica gori od cara iroda, vodja kereceg copora koji treba surovo iskoreniti, da ni drugima ne padne na pamet drznuti se Tron i Presto Svetih Srbskih Careva poganiti.
  pravo na samoodbranu je sveto pravo kako pojedinca tako i svih ugrozemih zajedno, otseci dvoglavoj zmiji i azdaji glavudzu nezasitu.
  ne pokleknite ko u onom protestu u pionirskom parku.

 3. umobolnik i satanista nam se ruga i pokazuje sta sve moze .da uradi.
  vukodlak ce uskoro poceti preko javne kuce i njegovog servisa u direktnom prenosu poceti da cerupa i glodje svoje zrtve uz bubnjeve, skiku i viku svog copora krvopija i ljudozdera.
  jebo mamu svoju, neces dugo svampiru, drekavcu i vukodlaku, po Vujakliji i Vikipediji pilula argenta na tebe ceka na vrhu u znaku krsta zasecena.
  ko diplomata znas valjda za praksu reciprociteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *