Рециклирана грешка предизборне кампање

0
(0)

Када је Александар Муслиу спасавао дете из снега, био је одмах исмејан, јер је испао крајње трапав, незграпан, провидан и наиван у свом покушају стицања јефтиних политичких поена.

Када су почели немири у Тузли, под паролом борбе угњетених радника, циљ је одмах прозрен и презрен. Апсолутно нема сумње да се не ради о спонтаним протестима незадовољних (иако је реалност на терену више него сурова), а вероватноћа да је све смишљено у америчкој амбасади је скоро стопостотна.

Рекло би се да сценаристи који себе сматрају владарима из сенке и нису тако мудри и мислим да то даје простора за извесно политичко деловање али лично сматрам да постоје огромне грешке у наступу патриотских елемената и ту нисам сигуран да ли су грешке намерне или ненамерне?! Да ли инсајдери који дижу највећу галаму, намерно представљају неслогу као главно обележје патриотских снага?

Лично сматрам да би кампању требало засновати много више на програму и на опцијама које се нуде, а много мање на исмевању актуелне власти. Томи, Вучићу и Дачићу и није потребно да их бламира неко други компромитујућим материјалима. На том пољу, они раде сами против себе и треба их само пустити.

Мишљења сам да би патриотске странке, покрети и организације морали да ставе као приоритет јединство и слогу. Никакво препуцавање у вези функција, броја посланика, расподеле ресора… То је народу тако огавно. Отимање о парче будућег колача сигнализира бирачком телу да се опет ради о „сјаши, Курта…“ варијанти, а то опет само повећава број апстинената на изборима.

Оно што би требало потенцирати јесу конкретне промене и методе њиховог спровођења. Шта би се урадило са економијом и финансијама? Шта би се урадило са здравством, образовањем, полицијом, монетарном политиком, војском, незапосленошћу…? Шта би се урадило на пољу спољне политике и односа према ЕУ или Евроазијској Унији? Да ли би било увођења закона о испитивању порекла имовине? Шта би било са нелегално стеченом имовином? Који би се став заузео по питању медија?

Дубоко сам убеђен да би адекватна анализа и чврст став по овом питању оставили далеко бољи утисак на гласаче, поготову на оне неопредељене којима се гади комплетна понуда политичких опција, у поређењу са исмевањем оног што је само по себи смешно и актуелно је искључиво услед недостатка здраве политичке опције.

Милутин Милошевић

Васељенска

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

4 Коментара

 1. imeline Photos
  Kamera? Ide!
  Ton? Ide!
  Vetar? Ide!
  Labelo? Stavljeno!
  Dete? Spremno!
  Dajte mu neko lakše dete!
  Vučić? Spreman, Gospodine…
  Akcija!!!!

 2. G.Milutine Milosevicu sve ste lepo rekli.Ako se to ne desi sigurno necu na izbore.Uopste mi nije smesan „nosac ruma“na slici iznad.Bitno mi je da ne izaberem vecu dzukelu od njega!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *