fbpx

Одакле вам лова фрајери, одакле вам лова…

0
(0)

СОЦИЈАЛИСТИМА, Уједињеним регионима Србије, Демократској странци Србије и коалицији ”Преокрет” прете прекршајне пријаве, јер су прекорачили последњи рок за доставу извештаја о финансирању кампање за локалне изборе.

То је ”Новостима” у четвртак потврђено у Агенцији за борбу против корупције, иако из прозваних странака уверавају да их ова институција уопште није ни обавестила о законским обавезама. У ”Преокрету” чак тврде да су све рапорте предали још летос!

Према последњем пресеку, Агенција је утврдила да листа Чеде Јовановића није доставила извештаје за 17, УРС за 13, ДСС за осам, а СПС за три града. Последњи рок да то учине истекао је у среду.

– Закон предвиђа пријаве против оних који уопште нису поднели извештаје или су њихови рапорти непотпуни. Крајем месеца објавићемо коначну анализу, али искључујем могућност да су неке партије неправедно прозване. Додуше, могуће је да је било неких пропуста, јер многе општине још немају електронску базу података – рекао нам је Зоран Стојиљковић, председник Одбора Агенције.

”ТРОЈКА” ДАЛА ИЗВЕШТАЈ ЗА 23 ГРАДА 
ПРЕМА закону, учесници избора били су дужни да Агенцији поднесу извештаје 30 дана од проглашења коначних резултата гласања, али је тај рок накнадно продужен за локалне изборе. У Агенцији тврде да су до сада СНС, ДС и СРС предале извештаје за сва 23 града.

Директор СПС Дејан Бацковић каже нам да ће његова партија сигурно испоштовати закон:

– После обавештења Агенције, крајем прошле недеље наши одбори су послали поштом извештаје који недостају.

Шеф извршног одбора ДСС Милован Милошевић тврди да је централа странке предала извештаје за парламентарне и председничке изборе.

– За локал су задужени општински одбори, који ће сигурно доставити све податке о трансакцијама. Иначе, Агенција нам није послала никакво обавештење – казао нам је Милошевић.

И у УРС су нам рекли да им Агенција није доставила никакво обавештење, али и да су извештаје послали на време.

– Ми смо хетерогена коалиција и могуће је да је било неких пропуста, пошто се обрађује око 200 извештаја. Чекамо да будемо званично обавештени и ако има неких недоумица, сигурно ћемо их отклонити.

Из ЛДП, која је била стуб ”Преокрета”, кажу да ће бити приморани да демантују грубе грешке Агенције, јер су све извештаје доставили на време.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПРОТЕСТ У КРАЉЕВУ! За смену градоначелника и поништавање одлуке о финанасирању медија (видео)

0 (0) Све већи број људи учествују у протестима „Против медијског мрака“ у Краљеву захтевајући …

Ко сме да пише о европским донацијама

0 (0) У виртуелној стварности коју ствара и уређује другосрбијанска „грађанска елита”, уз помоћ популарних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *