fbpx

Реконструкција реконструкције Трга републике завршена, саобраћајни хаос остао

4
(1)

Београђани су се по свој прилици узалуд понадали да ће завршетком реконструкције Трга републике бити бар делимично решен саобраћајни хаос у граду. Радови су завршени, а проблеми тек настају.

Без икаквог за грађане прихватљивог објашњења укидају се тролејбуске линије 19 и 28. Убудуће ће сви путници који тролејбусом 29 стижу до старе топлане у Шумицама морати да се искрцају и пређу на другу линију. Укидањем линије 28 највише ће бити погођени грађани који станују дуж магистрале улица Димитрија Туцовића и Цвијићеве, јер неће имати директну везу са центром града.

Тролејбуске линије 21 и 22 биће скраћене и возиће до Славије. Одатле до центра града грађанима стоји на располагању аутобуска линија 22 а, на којој возила треба да саобраћају на сваких осам минута. Путници који због различитих обавеза долазе у центар града тролејбусима 21 и 22 свакодневно ће на Славији преседати у препун аутобус 22 а. Шта ће то значити за старе и болесне житеље Учитељског насеља, лако је замислити. Поготово у зимском периоду, када је и за здраве напорно да по два или више пута у току дана чекају превоз и смрзавају се. А ионако загађени Београд добија још један извор загађења ваздуха – аутобус 22 а.

Др Мирослав Тодоровић,
Београд

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Весић комуналној милицији у Београду купио луксузне Ленд ровере за 2,5 милиона евра

0 (0) Kомунална милиција у Београду добила је нова возила са специјалним камерама која ће …

ПОЧАСТ ЗА БЛАГОЈА ЈОВОВИЋА: Пуцао у Павелића, добија улицу у Београду

4.8 (8) БЛАГОЈЕ Јововић, 10. априла 1957. године, извршио је у Аргентини људску правду пуцајући …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *