понедељак , фебруар 19 2018

Републички геодетски завод још пре рушења из катастра избрисао све што је срушено у Савамали

РЕПУБЛИЧКИ геодетски завод (РГЗ) је и пре рушења 12 објеката у Херцеговачкој улици у београдској четврти Савамала, 24. априла 2016. године, из базе података избрисао објекте у читавој Херцеговачкој улици на чијем локалитету је предвиђена изградња „Београда на води”, пише лист „Данас” у издању од среде.

Према информацијама тог листа, сви објекти из те улице избрисани су из катастра непокретности због чега се испоставља да на дан рушења према РГЗ-у ништа од објеката није срушено, јер ништа није ни постојало.

Грађанин Драган Марић је у новембру прошле године путем захтева за приступ информацијама од јавног значаја затражио копије листова непокретности у Херцеговачкој улици на дан 24. април, а РГЗ је одговорио да они те податке немају у својој бази, пише „Данас” наводећи да је имао увид у тај одговор.

„У бази података РГЗ општине Савски венац не постоје подаци, не само за Херцеговачку 4, него и за све остале. У захтеву сам циљно навео датум рушења 24. април 2016.”, рекао је Марић за лист и додао да је одговор РГЗ-а доказ да су дали одговор са лажним подацима или су податке стварно уништили.

Марић је најавио да ће после консултација са заштитником грађана поднети кривичну пријаву против непознате особе из РГЗ, као и грађанску тужбу Вишем суду у Београду.

Вршилац дужности заштитника грађана Милош Јанковић потврдио је за лист да је поступак око тога већ у току и да ће по окончању процедуре Заштитник грађана донети акт.

У ноћи између 24. и 25. априла прошле године порушене су зграде у Савамали, у Херцеговачкој улици у Београду. Група маскираних људи порушила је објекте багерима, а пресретала грађане који су пролазили туда, одузимала им телефоне и малтретирала их. Грађани су позивали полицију, али она није реаговала.

Бета

Актуелно

Душан „уградња“ Бајатовић: Колико фантомских фирми има овај човек?

Фирма која је у Србији основана ради изградње транснационалног гасовода Јужни ток недавно је променила …

Погледајте видео о девастацији Савског насипа (видео)

Девастација Савског насипа, који од поплава штити преко 100 000 људи и одакле скоро 2 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons