Робија: Дачић крао новац МУП-а преко шема са јавним набавкама

0
(0)

Београд – Кршење Закон о јавним набавкама , које је утврдила ревизорска комисија у МУП-у, представља кривично дело за које је запрећена казна и до пет година затвора!

Како је јуче објављено, поменута комисија установила је бројне неправилности у случају „Јавних набавки велике вредности“, које је потписао лично премијер Ивица Дачић.

Уколико директор полиције Милорад Вељовић заиста стопирао ту истрагу да би могао да уцењује премијера и он је починио кривично дело прикривања, слажу се стручњаци.

Како каже Кривични закон, а потврђују и саговорници Наших новина, требао би прво утврдити у којим случајевима је реч о прекршају, а у којима је почињено кривично дело.

„Све зависи од тога које су неправилности утврђене – неке могу да се квалификују као прекршај, али има и оних које спадају у кривично дело и третирају се као злоупотреба службеног положаја. Уколико се утврди да је било неправилности или кршења закона, случај треба да се преда јавном тужиоцу, који би испитао цео случај и покренуо поступак“, објашњава Немања Ненадић из Транспарентности Србија.

Вељовић демантује да је стопирао истрагу око неправилностима у поступцима јавним набавки.
„Дирекција полиције нема никаквих надежности у сектору јавних набавки. Сектор финансирања јавних набавки директно је одговоран кабинету министра Дачића и њему лично“, рекао је Вељовић.

„Ја као директор полиције немам никакве ингеренције над Унутрашњом контролом ни над секртором финансирања. Не знам да је ревизор ишта контролисао, а ако је нешто и постојало, доставјено је директно министру“, истиче Вељовић.

У кабинету министра полиције кажу да што се тиче јавних набавки, нема места никаквим криминалним радњама нити кршењу закона.

„Служба интерне ревизије МУП-а, чији је извештај делом прекуцан и селективно објављен, има превасходно корективну и едукативну улогу у систему финансија у Министарству. У питању су махом ствари које спадају у домен непрецизности, техничких грешака и формалних недостатака, а не нешто што се може подвести под било какав криминал“, наводи се у кабинету Дачића.

Хапшење Радосава Саватијевића Кенета због малверзација у РБ „Колубара“ била је заправо својеврсна порука Вељовића Бранку Ружићу, Ивици Дачићу и Драгану Марковићу Палми. Кене је био параван преко којих се тројица функционера пословала у овом лазаревачком предузећу и на тај начин били умешани у милионске малверзације, па је његово хапшење у ствари било упозорење поменутим политичарима, преносе Наше новине.

 

Наше новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕПС је фирми брата Ане Брнабић дао 20 милиона евра наших пара!

5 (2) „Фирма ‘Асеко’, чији је директор брат Ане Брнабић, у последње две године је …

Сестри Зорана Бабића 1,3 милиона за „пројекат кисељења купуса“? (видео)

5 (9) Сестра Зорана Бабића, у народу познатог као вазуплохов, добила је од општине скромних …

3 Коментара

  1. SAMO OD MISE BANANE I NARKO KARTELA JE UZO PREMA PODACIMA MUPA OKO 10 MILIONA EVRA IZ AGROBANKE 3 MILIONA EVRA DEO VECI DEO PARA JE PREBACIO U MOSKVU NA PRIVATAN RACUN MOSKOVSKE BANKE A IMA I PAR FIRMI U MOSKVI KOJE DRZI SA PORODICOM MILOSEVIC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *