fbpx
Насловна / Свет / ЕвроАзија / Руска армија добила „мозак” који аутономно управља целим групама борбених робота

Руска армија добила „мозак” који аутономно управља целим групама борбених робота

Нова технологија „Уникум” омогућава да се истовремено управља са 10 роботских система. Са њоме, ратна техника на бојном пољу може да делује како независно, тако и у групи јер уме да самостално додељује улоге унутар групе, замењује погођене роботе, заузима стратешки важне положаје. Такође: да гађа циљеве аутоматски или на захтев оператера

У РУСИЈИ су спроведена испитивања система „Уникум”. Тај систем омогућава да се аутоматизовано управља групама робота различите намене. Коначни производ је већ предат наручиоцу.

„Програмски систем „Уникум” даје машинама интелектуалне могућности, омогућава им да решавају цивилне и борбене задатке – појединачно или у оквиру групе – без људског учешћа. То је први систем у Русији тог нивоа који је успешно прошао испитивања, који је признат као завршен и прихваћен од стране државног наручиоца”.

„Уникум” је производ концерна „Системи управљања”. Нова технологија омогућава да се истовремено управља са 10 роботских система. Са њиме, ратна техника на бојном пољу може да делује како независно, тако и у групи. „Уникум” уме самостално да додељује улоге унутар групе, замењује погођене роботе, заузима стратешки важне положаје, као и да гађа циљеве аутоматски и на захтев оператера. Први снимак са испитивања руских борбених робота појавио се на интернету још у септембру.

По речима твораца, систем је у стању да управља копненим, ваздушним и поморским „објектима”. У корпорацији уверавају да је то још један корак ка „стварању праве вештачке интелигенције која борбеним машинама даје практично људске могућности”.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија је прва у свету по – одливу мозгова

ПРЕДСЕДНИК Српске академије наука и уметности (САНУ) Владимир Костић упозорио је данас да је Србија …

Ексклузивно: Записник са бахатог ископавања моштију Светог авве Јустина Ћелијског

Београд – Пошто наше ИстиноЉубље мисли да се не сме ништа прикривати у временима када …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *