САД: Објављени тајни снимци разговора челника CNN (видео)

На мети Си-Ен-Ена посебно су се нашли амерички председник Доналд Трамп, водитељ Фоксњуза Такер Карлсон, па чак и републикански сенатор Линдзи Грејам

Новообјављени снимци сугеришу да челници Си-Ен-Ена једноставно не желе да буду непристрасни када извештавају о тренутној ситуацији, наводи оснивач пројекта „Веритас“ Џејмс О’Киф позивајући се на снимљене разговоре шефа Си-Ен-Ена Џефа Закера и саветника те медијске мреже Дејвида Виџиланта.

Из Си-Ен-ена су, након овога, запретили покретањем поступка против „Веритаса“ наводећи да је можда реч о тешком кривичном делу.

У оквиру пројекта „Веритас“ објављени су нови снимци који наводно разоткривају политичку пристраност председника Закера и других челника Си-Ен-Ена усмерену против оних који се противе њиховим политичким ставовима.

На мети Си-Ен-Ена посебно су се нашли амерички председник Доналд Трамп, водитељ Фоксњуза Такер Карлсон, па чак и републикански сенатор Линдзи Грејам, приметио је оснивач и извршни директор „Веритаса“ Џејмс О’Киф.

„Ово је још једна истрага о Си-Ен-Ену коју је пројекат „Веритас“ спровео, и још једном су демонстрирали своју партијску политичку агенду и потпуно одсуство новинарске етике“, показали су најновији подаци добијени истраживањем позива ове медијске мреже, који се месецима евидентирају.

О’Киф је рекао да су открили да челници Си-Ен-Ена дословно сплеткаре када је реч о дневним вестима.

„Изјаве највиших руководиоца Си-Ен-Ена доказују да их једноставно не занима непристрасност у извештавању“, навео је О’Киф.
Главни саветник Си-Ен-Ена, како је идентификована особа са снимка, наводно је рекао да је Такер Карлсон расиста и да му је Фоксњуз дао зелено светло за промоцију идеја о супериорности беле расе.

„Веритас“ цитира и особу која је идентификована као шеф Си-ен-Ена Џеф Зукер како говори о актуелном председнику:

„Ово је председник који зна да губи, који зна да је у невољи, да је болестан, можда је и све ово последица стероида или не. Не знам. Али понаша се очајнички и нестабилан је, и ми то не треба да нормализујемо“.

То је подстакло О’Кифа да оштро критикује Си-Ен-ен због, како наводи, нечувеног и непрофесионалног понашања, упркос чињеници да себе назива медијем којем се највише верује.

О свему овоме повела се и расправа на друштвеним мрежама, а један корисник је написао:

Свиђа ми се како је Веритас раскринкао Си-Ен-Ен као пропагандну мрежу која навија за Џоа Бајдена и Демократску странку. Сви смо то знали, али је добро то чути.

Појавиле су се и тврдње да је сва могућа сумња у објављене снимке нестала оног тренутка када је Си-Ен-Ен индиректно потврдио њихову ваљаност „претњом“ конзервативном новинарском пројекту.

Ово није први пут да пројекат Веритас открива наводну пристрасност Си-Ен-Ена у интерним уредничким разговорима и преговорима. Прошле године, након објављивања тајно снимљених челника Си-Ен-Ена, који расправљају о фокусирању на антитрамповско извештавање, изборни штаб америчког председника Доналда Трампа запретила је Си-Ен-Ену тужбом. И сам амерички председник предлагао је да Си-Ен-Ен треба да буде процесуиран због дезинформација.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 12. 2020)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У Србији 0.0776% нових случајева корона вируса по глави становника (фото, статистика)

У Србији 0.0776% нових случајева корона вируса по глави становника (фото, статистика)

Србија данас коментар: Хајде да мало ставимо у контекст бројке заражаних корона вирусом и број …

Медији: „Лансет“ распустио научну групу за истраживање порекла ковида

Медији: „Лансет“ распустио научну групу за истраживање порекла ковида

Председник Комисије за вирус корона часописа „Лансет“ и професор на америчком Универзитету Колумбија Џефри Сакс …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *