fbpx

Сајам књига почиње у недељу

0
(0)

ПОД слоганом „Време је за књигу“ од 26. октобра до 2. новембра одржаће се 59. Међународни београдски сајам књига, уз учешће више од 500 директних излагача, од којих 72 из иностранства. Сајам ће у недељу у 18 сати, први пут у Хали 2, отворити академик Милосав Тешић, док ће госте поздравити Лиу Џенјун, угледни романсијер из Кине, која је почасни гост велике манифестације.

Своје књиге изложиће и издавачи из Велике Британије, Француске, Немачке, Јапана, Русије, Шпаније, Грчке, Индије, Холандије, Аустрије, Анголе, Белорусије, БиХ, Македоније, Црне Горе… Трибинама и изложбама биће обележене три годишњице: два века од изласка првих дела Вука Караџића, 150 година од рођења Бранислава Нушића и век од почетка Првог светског рата.

На штанду Кине од хиљаду квадрата биће изложено више од 5.000 наслова, а делегација ове земље имаће више од 200 чланова, међу којима сто успешних издавача из 60 кућа, најавила је Лин Лијинг, директор ЕПОА кинеских публикација. Изложена дела говориће о кинеској традицији, цивилизацији, али и савременом кинеском друштву. У Београд ће допутовати 11 кинеских писаца, а биће организован и форум „О развоју издаваштва и културној сарадњи Кине и Србије“, како је истакла Ли Лијинг, књиге су наши заједнички пријатељи, мостови који нас спајају.

Зоран Аврамовић, председник Одбора Сајма књига, рекао је да су цене појединачних улазница остале непромењене већ пет година: појединачне улазнице 250, за групне посете 150, а породична – 600 динара.

ОД СКЕРЛИЋА ДО ЋОСИЋА

ПРАТЕЋИ програми, које је осмислио Драган Хамовић, биће изузетно разноврсни: разговараће се о „Времену смрти“ Добрице Ћосића, делу Момчила Анастасијевића, о књижевним делима између тржишта и вредности, Јовану Скерлићу, о књигама и медијима, младој српској поезији… У исто време биће одржане још две манифестације, 59. Међународни сајам опреме и средстава за савремену наставу „Учила“ и 7. сајам образовања „Звонце“.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *