fbpx

Сакупљач функција у летњем периоду

0
(0)

Влади Србије нису били довољни Агенција за борбу против корупције и истоимени Савет већ је почетком августа формирала и Координационо тело за праћење примене Стратегије и Акционог плана у борби против корупције. На челу новог тела је, наравно, премијер Александар Вучић.

Док у Агенцији сматрају да је то још „један паралелни механизам“, министар правде Никола Селаковић оштро је критиковао регулаторна тела која су до сада била задужена за борбу против корупције.

– У Србији постоји једна лоша појава: раст антикорупцијске бирократије, а шта је она донела? Себи много, грађани финансирају плате, буџет је оптерећен, али недостају видљиви и значајни резултати. Таква пракса мора да престане – рекао је Селаковић.

То је изазвало огорчење у Агенцији и Савету који су се осетили прозваним, поготову што се зна да су највећи извори мита и корупције управо у политичким странкама и извршној власти.

У Агенцији су чак подсетили да никакав одговор нису добили од Владе, Министарства правде и Скупштине Србије на захтев о промени Закона о Агенцији за борбу против корупције, како би се прошириле њихове надлежности и борба учинила ефикаснијом.

Члан Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић сматра да изјаве Селаковића о антикорупцијским телима „не одговарају истини“. Она демантује да се чланови Савета боре за сопствене интересе.

– Сви чланови имају своја занимања, те износ од 40.000 динара колико чланови добијају од Савета представља накнаду, а не зараду – одговара Василићева министру правде.

Влада Србије основала је пре месец дана Координационо тело за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције до 2018. Осим премијера чланови су министар правде, министар финансија и представник Савета за борбу против корупције.

 

Ј. Арсеновић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бивша државна секретарка МУП-а у послу од милијарду динара

4 (4) Бивша државна секретарка МУП-а Милена Вуковић, чија је фирма БПС Сецуритy добила посао …

ИНТЕРВЈУ: Бранко Вељковић – Вучић рапортира британској обавештајној служби?! (видео)

5 (1) Гост Славија инфо тв био је бивши припадник службе Државне безбедности и касније …

4 Коментара

  1. BICE JOS AGENCIJA IMA NA LISTAMA STRANAK JOS NEZAPOSLENIH

  2. Vucic nesto radi ,zar nevidite privodi,pa odma pusta na slobodu,on samo slepcu moze da zamaze oci,a pametnom ko razmislja svojom glavom ne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *