Друштво

Саопштење за јавност рудара Зајаче над којима Вучићев тајкун Богићевић врши терор уз помоћ МУП-а!

Поштовани овим путем вас обавештавам да је 49 радника Рудника и Топионице АД Зајача на кућне адресе добило писма од послодавца да се јаве на посао зарад извршења радне обавезе

Сходно закону о раду као и закону о штрајку минимум процеса рада је утврђен пре почетка штрајка .
Данас је на адресе радницима стигло ово писмо подписано од стране послодавца.
Писмо прослеђујемо вама као Председнику синдиката а истоветно писмо ће бити упућено и на адресе вице премјера Господина Вучића Премијера Господина Дачића као и на адресу самог председника државе Господина Николића.
Против нас се врше невероватне репресивне мере од стране послодавца који користи  државне органе Министарства унутрашњих послова да своје прватне аспирације и фрустрације искаљује на запослене који нису прмили 8 зарада и којима није уплаћен дан радног стажа од како је дотични Господин Мирослав Богићевић узурпирао руднике и топионицу зајача  а све то под окриљем лажне приватизације која је ишла на штету државе а и самих радника.
zajaca-pretnje
Такође вас обавештавамо Да је послодавац одузео и печат синдиката и да је против починилаца поднета кривична пријава дана 3.2.2014 године.
Такође смо приморани и да обавестимо медије да се над нама врши невероватан притисак.
Самостални Синдикат Металаца Рудника и Топионице АД Зајача

1. Pa zar vam iskustvo FAS-a nije pomoglo? Ovo je potpuno isti scenario kao i u FAS-u. Procitajte sve izvestaje pa ce te znati sta vam dalje sleduje. Pokrenite privatne tuzbe sto pre i ne nasedajte na prazna obecanja.