Сарадња синдиката полиције Србије, Српске и Русије

0
(0)

У просторијама Полицијског синдиката Србије у Београду данас је потписан споразум о сарадњи између Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске и Асоцијације синдиката полицијских и безбедносних служби Руске Федерације.

Том приликом, председнику Полицијског синдиката Србије (ПСС) Вељку Мијаиловићу, који је од данас постао и члан Међународног комитета за борбу против корупције, борбе против трговине наркотицима и сајбер криминала, уручена је медаља од стране председника руских синдикалиста, Алексеја Лобарјева.

Учесници конференције истакли су да је циљ потписивања споразума међу државама, јачање сарадње и борба против организованог криминала.

Председница Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић подсетила је да је исти споразум потписан прошле године између ПС Србије и руског синдиката.

– Данас је потписивањем повеље Синдикат радника Републике Српске ушао у једну изузетну синдикалну породицу – рекла је Јондић.

Председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић рекао је да орден који му је доделио руски колега, припада свим члановима Синдиката, те истакао да ће као члан Међународног комитета радити међународној сарадњи и борби против криминала, корупције и трговине дрогом.

– Полиција Србије даје максимкалан допринос кад су сва та три подручја у питању. Врло је важна међународна сарадња, а ми то имамо са братским синдикатима из Руске Федерације и Републике Српске – рекао је Мијаиловић.

Председника Асоцијације синдиката полицијских и безбедносних служби Руске Федерације Алексеј Лаборјев истакао је да је сједињавање синдиката важно за све државе.

– Као што данас доктори прелазе из државе у државу, као што спорт нема границу, преступници су без граница такође, тако и ми желимо да синдикати раде без граница – рекао је Лаборјев.Објашњава да је руски синдикат много научио од колега из Србије и применио различите методе које се користе у Србији, посебно, истиче, начин како функционишу српски затвори.

Госту из Русије, ПСС је уручио специјалну плакету Синдиката за сарадњу у области борбе против криминала, као и Синдикату из Српске.

Конференцији за новинаре присуствовао је и бивши припадник руске војске и Гинисов рекордер Сергеј Бурлакову којем је ПСС уручио почасну плакету за сарадњу.

– Велика ми је част што сам данас овде међу вама. Сазнао сам данас да сам добио награду. То није моја заслуга, то је заслуга свих оних који су уложили знање и снагу у мене – рекао је Бурлакову.

Иначе, Бурлаков је победник у многим светским такмичењима у пливању, гимнастици, бициклизму и стрељаштву, а као особа са инвалидитетом победио је на маратону у трци на 22 километра у конкуренцији особа без инвалидитета.

Б. Ђокић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Експлозија мафијашких обрачуна тресе Београд након затишја

5 (3) Протеклих дана у Србији дошло је до ескалација насиља и злочина, а за …

Удружење Свети Сава: Хоћемо хапшење нарко дилера, а не баба по пијаци!

5 (3) За комуналну полицију новца има, а за одељење за сузбијање наркотика „нема“. Хоћемо …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend