fbpx
Насловна / Србија / Политика / Саша Јанковић на челу блока који жели „Косово“ у Уједињеним нацијама
Саша Јанковић на челу блока који жели „Косово“ у Уједињеним нацијама 1

Саша Јанковић на челу блока који жели „Косово“ у Уједињеним нацијама

Документ о оснивању блока потписали су и председник Мађарског покрета Јен Маглаји, председник Коалиције Толеранција (Влашка народна странка, Војвођански покрет, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка и Странка Црногораца) Хаџи Салиховић и председник Шумадијске регије Саша Миленић

______________________________________________________________________________

ПОКРЕТ слободних грађана, Зелена еколошка партија Зелени, Мађарски покрет, Шумадијска регија и Коалиција Толеранција формирали су данас „Грађански блок 381“ на чијем челу је лидер ПСГ Саша Јанковић.

Као главни циљеви за које ће се тај опозициони блок залагати наведени су слобода и правда кроз систем демократских институција, Србија у Европској унији окренута Западу, залагање за тржишну економију са снажном социјалном политиком и стварање еколошке државе и друштва толеранције и напретка.

Деловање ће се заснивати на политици одговорности за јавно добро, на начелима слободе мишљења и говора, ненасиља и правичности, секуларизма, антифашизма и слободе од страха.

У документу под називом „Договор 381“ који су данас потписали председници партија које чине тај блок, наводи се и да су за то да Косово уђе у међународне организације укључујући УН, али не и за признавање независности.

Наведено је и да би требало обезбедити територијалну и персоналну аутономију за Србе на Косову, институционализацију њихових органа локалне и персоналне самоуправе, посебне гаранције за њихова људска права и слободан и одржив повратак, посебан режим заштите најзначајних верских и култруно-историјских добара и поштовање имовинских права.

Јанковић је на конференцији рекао да је блок формиран као израз политичке воље да делују на „ослобађању“ Србије од актуелне власти и ради спровођења програма који ће модернизовати земљу.

Као свој први циљ Јанковић је навео борбу за регуларне изборне услове и на том циљу, по његовим речима, спреми су да сарађују и са Савезом за Србију.

Документ су данас потписали и председник Мађарског покрета Јен Маглаји, председник Коалиције Толеранција (Влашка народна странка, Војвођански покрет, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка и Странка Црногораца) Хаџи Салиховић и председник Шумадијске регије Саша Миленић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић од краја априла избегава патријарха Иринеја, а Никола Селаковић одбија патријархове телефонске позиве? 11

Вучић од краја априла избегава патријарха Иринеја, а Никола Селаковић одбија патријархове телефонске позиве?

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да је СПЦ „кренула оштро против било каквог …

Серем ти се у политички систем у коме велеиздајничка говна освоје 70% гласова 12

Серем ти се у политички систем у коме велеиздајничка говна освоје 70% гласова

Лидер Српске народне странке (СНС) Александар Вучић саопштио је вечерас да је листа у Пећинцима …

2 Коментара

  1. to je onaj kod koga covek izvrsi ,,samoubistvo,, njegovim pistoljem i na cijim rukama osta barut.

  2. Сви ови потписници су западно финансирани. Они служе као алтернатива садашњој колаборационистичкој влади – ако ова падне алтернативци преузимају власт.
    Тако се одржава иста окупаторска страна власт у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *