Насловна / Србија / Политика / Саша Јанковић на челу блока који жели „Косово“ у Уједињеним нацијама
Саша Јанковић на челу блока који жели „Косово“ у Уједињеним нацијама 1

Саша Јанковић на челу блока који жели „Косово“ у Уједињеним нацијама

Документ о оснивању блока потписали су и председник Мађарског покрета Јен Маглаји, председник Коалиције Толеранција (Влашка народна странка, Војвођански покрет, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка и Странка Црногораца) Хаџи Салиховић и председник Шумадијске регије Саша Миленић

______________________________________________________________________________

ПОКРЕТ слободних грађана, Зелена еколошка партија Зелени, Мађарски покрет, Шумадијска регија и Коалиција Толеранција формирали су данас „Грађански блок 381“ на чијем челу је лидер ПСГ Саша Јанковић.

Као главни циљеви за које ће се тај опозициони блок залагати наведени су слобода и правда кроз систем демократских институција, Србија у Европској унији окренута Западу, залагање за тржишну економију са снажном социјалном политиком и стварање еколошке државе и друштва толеранције и напретка.

Деловање ће се заснивати на политици одговорности за јавно добро, на начелима слободе мишљења и говора, ненасиља и правичности, секуларизма, антифашизма и слободе од страха.

У документу под називом „Договор 381“ који су данас потписали председници партија које чине тај блок, наводи се и да су за то да Косово уђе у међународне организације укључујући УН, али не и за признавање независности.

Наведено је и да би требало обезбедити територијалну и персоналну аутономију за Србе на Косову, институционализацију њихових органа локалне и персоналне самоуправе, посебне гаранције за њихова људска права и слободан и одржив повратак, посебан режим заштите најзначајних верских и култруно-историјских добара и поштовање имовинских права.

Јанковић је на конференцији рекао да је блок формиран као израз политичке воље да делују на „ослобађању“ Србије од актуелне власти и ради спровођења програма који ће модернизовати земљу.

Као свој први циљ Јанковић је навео борбу за регуларне изборне услове и на том циљу, по његовим речима, спреми су да сарађују и са Савезом за Србију.

Документ су данас потписали и председник Мађарског покрета Јен Маглаји, председник Коалиције Толеранција (Влашка народна странка, Војвођански покрет, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка и Странка Црногораца) Хаџи Салиховић и председник Шумадијске регије Саша Миленић.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Има ли бре тај Саша Јанковић потврду да је нормалан? 11

Има ли бре тај Саша Јанковић потврду да је нормалан?

Лидер Покрета Доста је било Саша Радуловић, након твитер-полемике с председником ПСГ Сашом Јанковићем, објавио …

НАТО и ЕУ планирају да за председника Србије доведу Сашу Јанковића! 12

НАТО и ЕУ планирају да за председника Србије доведу Сашу Јанковића!

У прошлом тексту, објављеном на нашем порталу, размотрио сам дешавања у врху власти у вези …

2 Коментара

  1. to je onaj kod koga covek izvrsi ,,samoubistvo,, njegovim pistoljem i na cijim rukama osta barut.

  2. Сви ови потписници су западно финансирани. Они служе као алтернатива садашњој колаборационистичкој влади – ако ова падне алтернативци преузимају власт.
    Тако се одржава иста окупаторска страна власт у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *