Саша Радуловић: Из Србије се сваке године нелегално извуче четири милијарде евра

Саша Радуловић: Из Србије се сваке године нелегално извуче четири милијарде евра

Председник покрета „Доста је било“ (ЂБ) Саша Радуловић изјавио је да се сваке године из Србије нелегално извуче четири милијарде евра, и то, у сваком периоду од десет година износи 40 милијарди евра, односно бруто друштвени производ Србије.

Он је навео да то показује да новца има довољно, али се он не троши на ствари које су потребне грађанима.

„Србија мора да развије домаћу привреду. Ове катастрофалне мере власти за време кризе, и опозиција која је у ствари и подстицала ове мере затварања здраве нације у кућни притвор, производе велику рецесију и велику кризу у Србији“, казао је Радуловић на редовној конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Радуловић је рекао да званична статистика заспослености и даље остаје на истом нивоу само зато што власт дели „ова три минималца“.

„Већ крајем лета и почетком јесени ћемо имати велики ударац на домаћу привреду због последица ове рецесије и неразумних мера власти“, навео је и додао да је, са друге стране око 200.000 људи који су у „сивој економији“ или раде привремено-повремене послове, изгубило посао и приходе од увођења ванредног стања.

Последице ће бити огромне, навео је, и власт због тога жури на изборе.

„Србија годишње на субвенције баца преко милијарду евра. Из Фонда за развој смо бацили две милијарде евра. На запошљавање партијских кадрова у јавном сектору годишње се баца још милијарда евра“, казао је и истакао да се новац за то даје, уз поменутих четири милијарде евра.

„Пљачкате се сви ви поштовани грађани. Шта је потребно урадити? Под један, зауставити овај огроман одлив новца из Србије и ‘Доста је било’ зна како“, навео је.

Главна мера подршке привреди коју предлаже је прогресивно смањење пореза и доприноса за трећину домаћој привреди, и то тако што за оне који зарађују мање треба смањити порезе и доприносе још више, а за оне који зарађују више смањити степенасто.

„Друга важна мера је да имамо доступне кредите који нису индексирани у страној валути у еврима, него доступне динарске кредите са разумном каматном стопом и укидање ‘буразерске економије’ где само оне фирме које су блиске власти могу да добију неки важан посао у држави“, објаснио је.

Такође, предузетницима и привредницима је потребно смањење бирократије.

Сматра да би требало помоћи родитељима бесплатним уџбеницима за децу и бесплатним боравком деце у вртићима.

Радуловић је подсетио да је ЂБ поднео три законска предлога у вези с мини хидроелектранама, а то су измена кључних закона којима ће се заувек забранити изградња мини хидроелектрана и наложити да се све врати у претходно стање.

„Ситуација са Савским насипом се решава једноставно, довољно је само да имате власт која ради у интересу грађана, а не која ради у интересу центара моћи“.

„Доста је било“ је против уласка у НАТО, али је за сарадњу са свима.

„Србија је пребогата земља, богата у сваком смислу, од људи преко ресурса које имамо. Нама ничија помоћ, ни милостиња није потребна. Ни Европске уније, ни Русије, нити било кога другог, посебно не Kине“, рекао је Радуловић и навео да се Србијом сада управља споља и да је она колонизована, окупирана у земља.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићева сарадница Сузана Васиљевић није прошла безбедносну проверу ВБА

Вучићева сарадница Сузана Васиљевић није прошла безбедносну проверу ВБА

“Њој је оспорена безбедносна провера од стране ВБА 2012 да може да се запосли у …

У манастиру Светог Харитона Косовског у Сурдуку свечано прослављена храмовна слава

У манастиру Светог Харитона Косовског у Сурдуку свечано прослављена храмовна слава

Дана 11. октобра, када обележавамо спомен Светог Преподобномученика Харитона Косовског, истоимени манастир ЕРП у егзилу …

Један коментар

 1. dobro bre Radulovicu, dosta je bilo, aj mo vatati satanu koji gazi sve zakone, ustav i obicaje i jebati mu sve po spisku.
  dobro, cifra ti je razumna al je mozda i veca, jerbo majmun krade ko svraka, nego imas li artiju il pozval si rodoljube da ti je daju.
  znas da je satana, a majka mu kukavica, zenturaca prodajna, svoje jaje u tudje gnezdo poturila, ljudozder i krvopija, zmija i azdaja, za cije vlade nesta bez traga 7.000. nevinih decijih dusa u kandzama pedofila, kraljica, na oltaru sionskih mudraca, u trulim grudima sorosa, jebo mu ker mater, opet treba artija, a ima ih pa pozovi da se dokumentacija prikuplja.
  ovo cudo, tudjin, monstrum i sranje; otima, tudje prodaje, Svetu Crkvu rastura, na sve Sveto i Cestito pljuje, Zemlju nasih Pradedova poklanja i prodaje, dokaze skupljajte.
  majmun oruzije pokupi da ne bude pobune, bolestinu donese al on masku na njusku ne turi, sad sa svojim pajtasima oce cipovanje i vakcinisanje, vakcinisali mu sve po kuci.
  decko ludi iz krapinskih spilja i suma, neandertalac kapitalac nabiguz i karguz, lizac banana u supku namocenih, ovdasnje u izgnanstvo isteruje a dovodi pse neprilagodljive.
  ima jos, al i ovo dosra je bilo, prikupljas li artije Radulovicu.
  vidim i prorokujem bice krvi do kolena, zivi ce zavideti mrtvima, glave moraju padati jer druga puta nema.
  i nabrojano je dosta za vesala, il lomacu, za ovog satanistu i genocidnog zlikovca, jebo mu ker familiju.
  DOSTA JE BILO, SPREMAJTE OPTUZBU, sa zveri nema razgovora, DOSTA JE BILO PUZANJA, OPRASTANJA I ZABORAVLJANJA, DOSTA SMRTI, MUKA i SUZA.
  dosta je bilo, USTAJ TE AKO STE LJUDI, nas protivnik je SATANA, bez krvi u ljusturi punoj govana.
  u Svetoj Srpskoj Zemlji sigurno ima par junaka, pukovnka il obicnih sljaka, da ovoj azdaji na grkljan stanu i kopljem glogovim ga u pakao posalju.
  ZIVELA I ZIVECE NEBESKA, SVETA I VELIKA SRBSKA ZEMLJA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *