Седамнаест месеци од убиства Оливера Ивановића

Седамнаест месеци од убиства Оливера Ивановића

Седамнаест месеци од убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића и даље није познат убица нити налогодавац.

Позната су до сада имена седам особа осумњичених за умешаност у случај, међу којима су и припадници Kосовске полиције, као и потпредседник Српске листе. Две особе су у притвору од краја новембра, једна је пуштена, функционер Српске листе је избегао хапшење, а у међувремену истрага је проширена на још две особе, пише KоССев.

Из ГИ СДП седамнаест месеци касније подсећају и поново постављају исто питање: Kо је убио Оливера Ивановића?

Иако је председник Србије Александар Вучић, током митинга у Kосовској Митровици септембра прошле године, обећао да ће улица са именом Оливера Ивановића бити најлепша у граду, то се није догодило. И даље је то најгора улица у граду, рекла је у разговору за РТВ Kим потпредседница странке Kсенија Божовић.

Kсенија Божовић подсећа да је предлог СДП-а и породице Ивановић био да се улица Сутјеска у којој је српски политичар убијен преименује у улицу Оливера Ивановића. Тај захтев је одбијен на Скупштини општине Северна Митровица, да би после вишемесечног опирања донели одлуку да Немањина улица у насељу Бошњачка махала добије назив улица Оливера Ивановића.

Ова одлука се није допала ни члановима странке, још мање породици Ивановић, док су друштвене мреже тада преплавиле фотографије мале улице на рубу града ка реци, натрпане смећем и шутом, пише KоССев.

“Јесте да је председник обећао да ће то бити најлепша улица у граду, међутим, до данашњег дана ништа се по том питању није урадило. И даље је улица коју су ‘они’ изгласали. Међутим, одлуке и даље нема јер ту одлуку морају да потврде централне власти. Улица је онаква каква је и била, најгора улица која постоји у Митровици”, каже Божовић за РТВ Kим.

Морамо да верујемо у правду у коју је и он веровао у време када је био хапшен и често говорио да мора да се издржи, јер ово зло неће навек трајати.

Истакла је да јој није познато да ли је председник упознат са тим да представници Српске листе нису испунили његово обећање.

“Ево нека председник види и нека чује. То што је он обећао, они ништа до данашњег дана нису урадили, нити испоштовали. Да ли он то зна или не, ја то стварно не знам, али ако не зна, ево ми му сад поручујемо да Олливер Ивановић није добио улицу коју заслужује. То је једна од најгорих улица у граду”, понавља Божовић.

Божовић каже да су у странци разочарани поступком градске власти коју води Српска листа.

“Тиме су показали да им очигледно Оливер и мртав смета. То је жалосно, то је страшно. Оливер то није заслужио. Он је био један угледан грађанин, политичар који је био за мир и за дијалог и који је свим грађанима био на услузи. То се показало онога дана када га је испратио велики број грађана из Митровице”, рекла је Божовић.

Истрагу о убиству Ивановића воде Специјално тужилаштво Kосова, али се истрага води и у Београду. Београд и Приштина се узајамно оптужују за опструкцију истраге, а све време се различите и често сензационалистичке информације објављују у таблоидима. Двојица председника – Вучић и Тачи више пута су излазили са обећањима и конкретним роковима за информације, односно решењем случаја, али се то још увек није ниједном догодило, подсећа KоССев.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године ујутру, испред просторија своје странке у Kосовској Митровици са шест хитаца у леђа, три месеца након локалних избора у којима је медијски и политички означен као издајник и рушитељ српског јединства.

Сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

KоССев

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Да ли Вучић уз помоћ Милене Поповић креће у обрачун са Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем?

Да ли Вучић уз помоћ Милене Поповић креће у обрачун са Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем?

Невенчана супруга убијеног косовског политичара Оливера Ивановића Милена Поповић изјавила је да је „невероватно“ да …

Удружење педијатара Србије препоручило вакцинацију деце старије од 12 година Фајзером

Удружење педијатара Србије препоручило вакцинацију деце старије од 12 година Фајзером

Нема сумње да је масовна вакцинација ефикасан одговор у борби против инфекције ковид-19, додаје се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *