Сертић: Заједно са ММФ-ом смо креирали нову „менаџмент опцију“ за РТБ Бор, а и за сва остала предузећа ћемо испунити услове ММФ-а

0
(0)

Mинистар привреде Жељко Сертић изjавио jе данас да ће за РTБ Бор бити направљена нова менаџмент опциjа, коjа ће заjедно са ММФ-ом да креира програм изласка из кризе тог предузећа.

„У РTБ Бор ћемо направити нову менаџмент опциjу, коjа ће бити део менаџмента из међународних оквира и део манежмента нашег и постоjећег, коjим ћемо направити могућност да заjедно са ММФ-ом и стучним консултантима креирамо програм изласка из кризе РTБ Бор“, рекао jе Сертић за TВ Пинк.

Kако jе рекао, таj програм се ради и у наредне две-три недеље ће бити завршен комплетан материjал и бити донете одређене одлуке.

„Нама jе важно да до 28-29. маjа све процедуре завршимо како бисмо заштитили РTБ Бор након изласка свих 11 предузећа у маjу месецу из процеса реструктурирања“, казао jе Сертић.

Tиме ће се, према његовим речима, постићи не само да РTБ Бор и 4.000 радника наставе да раде и ствараjу, већ ћемо по први пут имати чисту економску слику у држави у коjоj неће бити заштићених предузећа.

Додао jе и да ће морати да се предузму и одређене рацинализациjе у том предузећу, коjе ће бити веома пажљиво вођење у смислу структуре оног што мора да се мења и технолошких процеса.

Сертић jе навео и да ће Влада Србиjе све испунити када jе у питању договор са ММФ-ом за 11 предузећа.

Навео jе и да Влада Србиjе има неколико различитих опциjа за ПKБ Београд после неуспеле приватизациjе и да jе сигурно да та компаниjа неће отићи у стечаj у маjу и да ће људи наставити да раде.

Сертић jе рекао да Влада Србиjе за сва предузећа коjа се налазе на списку има план, као и план Б, а да jе тако и у случаjу ПKБ корпорациjе, након што се нико ниjе jавио на тендер за приватизациjу.

АТанјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Струја поскупљује скоро осам одсто

0 (0) Од 1. септембра струја у Србији највероватније ће поскупети у опсегу од 7,7 …

Струја ће поскупети иако ЕПС и са овом ценом остварује зараду

5 (1) Последњег дана овог месеца, а то је петак, 31. јул, надлежни у Србији, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *