Шешељу не дају да се бави политиком!’

0
(0)

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић саопштио је новинарима да је Одлуком о наставку поступка и издвојеним сагласним мишљењем судије Антонетија још једном потврђено да је једини разлог подизања оптужнице и искључиви разлог због кога суђење и притвор трају једанаест година уклањање Војислава Шешеља са политичке сцене Србије!

Наиме, као разлог због кога председник Српске радикалне странке није пуштен на слободу судија Антонети наводи да је „најделикатнији моменат у случају евентуалног пуштања на слободу“, по његовом мишљењу „коришћење грађанских и политичких права које оптужени ужива“ захваљујући Међународном пакту о грађанским и политичким правима који у члану 25. прописује да сваки грађанин има право да без икакве дискриминације и неоснованих ограничења учествује у јавним пословима, бира и буде биран, као и буде примљен у јавне службе своје земље.

Председник већа Жан-Клод Антонети констатује да је Војислав Шешељ председник легалне политичке странке, да чак ни у притвору није прекинуо своју политичку активност и јадикује над чињеницом да је тешко веровати „да би му се, кад буде на слободи, то на било који начин могло онемогућити уколико је и у притвору био политички активан“, и додаје „То ми се чини немогућим, тим више што оптужени Војислав Шешељ још увек ужива презумпцију невиности“.

Директна потврда политичке позадине тортуре кроз коју председник СРС пролази већ једанаест година свакако је и став судије Антонетија који као могући начин за превазилажење тешкоћа у онемогућавању „политичких активности“ др Војислава Шешеља „као решење проблема“ предлаже „пуштање на слободу у неку другу земљу, а не у Републику Србију“.

Српска радикална странка најоштрије осуђује одлуку Хашког трибунала да одбије захтев за поништавање поступка и пуштање на слободу Војислава Шешеља и констатује да државни врх Републике Србије својим ћутањем и нечињењем заправо чини све што је могуће да Војислав Шешељ буде што дуже задржан у Хашком казамату.

 

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шешељу се распада странка

4 (4) Лидеру радикала Војиславу Шешељу осипа се странка. У Српској радикалној странци су поднели …

Шта се догађа у Немачкој?

0 (0) Оставка Крамп-Каренбауерове на место лидера ЦДУ доводи у питање не само опстанак немачке …

Један коментар

  1. Ма да, и ми смо јуче рођени. Е, мој сине! То и врапци знају да он не може да се подмити као скоро сви „политичари“ морони у Србији. Само ти Шешко дођи тј. врати се у своју земљу. Живели!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend