fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Шид страхује од мигранта, све више крађа и разбојништава
Шид страхује од мигранта, све више крађа и разбојништава 1

Шид страхује од мигранта, све више крађа и разбојништава

У последња два месецa, у Шиду је пријављено више разбојништва, крађа у кућама и продавницама, као и ремећења јавног реда и мира у којима су, према речима министра полиције, учествовали мигранти. Због тога мештани кажу да страхују за своју безбедност.

Шид је посетио министар полиције Неебојша Стефановић. Каже да ће полиција у наредном периоду у тој општини сузбити сваки вид криминала, као и да неће дозволити уношење немира међу грађанима.

“Полиција ће наставити да се пристојно, нормално и хумано односи према свим мигрантима, међутим оно што нећемо дозволити ни мигрантима ни било којјој друштвеној категорији, а то је да угрожава безбедност наших грађана да крши закон републике србије и да уноси меире и страх код људи.

Надлежни у Шиду кажу да су од министра добили обећање да ће безбедност бити појачана.

“Уколико не буде град безбедан у наредном периоду тражићемо измештање прихватног центра из Шида, не из општине Шид али из ужег центра Шид. Је л ћете тражити њихово ограничење кретања? Ограничење кретања обавезно после 22 часа да буде ограничено кретање јер они нису на летовању овде и на годишњем одмору већ се зна зашто су овде”, истиче Предраг Вуковић, председник општине Шид.

У међувремену, становници Шида су покренули петицију којом траже ограничавање кретања миграната и њу је за сада потписало неколико стотина људи.

У сва три прихватна центра у Шиду тренутно се налази око 1.500 избеглица, из МУПа кажу да је на овот територији вишеструко повећан број полицајаца како би грађани били сигурнији.

Јелена Мирковић, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Држава игнорише захтеве оружара јер НАПРЕДНА ЛОПОВСКА БАНДА припрема приватизацију наменске! 11

Држава игнорише захтеве оружара јер НАПРЕДНА ЛОПОВСКА БАНДА припрема приватизацију наменске!

Скупштина фабрике Застава оружје управо је изабрала нови Надзорни одбор фабрике за чијег је за …

Александар Обрадовић: Желео сам да се сазна истина о корупцији и криминалу у Kрушику и наменској индустрији коју черупају 12

Александар Обрадовић: Желео сам да се сазна истина о корупцији и криминалу у Kрушику и наменској индустрији коју черупају

БИРН ексклузивно објављује први интервју са Александром Обрадовићем који је после притиска јавности пуштен из …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *