fbpx

Синдикалцима мало 2.000 евра плате па су почели да крчме и радничку имовину!

0
(0)

Што је радницима у Србији горе, то је синдикалцима боље, укратко би се могло описати лагодно имовинско и материјално стање заштитника радничких права које је на тапет ставио Уједињени синдикат Србије Слога најавом да ће тужити Савез самосталних синдиката због „узурпације синдикалне имовине“.

Док бројни радници не примају плате, председник СССС-а Љубисав Орбовић, како се чује од синдикалаца, уз плату од близу 1.000 евра има толику и апанажу за чланство у управним одборима. Синдикат који он води по непокретностима и богатству може се мерити само са државом, јер у квадратним метрима наслеђенима од југословенског Савеза синдиката, власник је више од 4.000 квадрата зграде у сувом центру Београда и 13.000 квадрата у ужем градском језгру. СССС има чак 102 некретнине широм Србије чије квадратуре у катастру нема, док низ просторија у унутрашњости користи трајно и бесплатно. Спекулише се се да се право имовинско стање СССС-а крије, јер велики део синдикалних квадрата у транзицији завршио код партија на власти и неких бизнисмена.

Нико, према речима лидера Слоге Жељка Веселиновића, не може да зна где је и како завршила синдикална имовина, јер се нико тиме није озбиљно бавио, али према папирологији коју су три године тумачили правници, основа за тужбу има. Веселиновић каже за „Вести“ да је од 66.000 квадрата у поседу СССС-а, две трећине на најексклузивнијим локацијама у Београду.

– СССС је неовлашћено продао део имовине која припада свим члановима, а највећи део оног што је остало изнајмљује и убира екстрапрофит. Ако треба, тужићемо и државу, јер док се СССС богати, остали синдикати плаћају закупнину – каже Веселиновић.

Дипломатија у синдикату

Савез самосталних синдиката Црне Горе има 714 квадрата на првом спрату београдског Дома синдиката, а према најавама, могао би да их прода Министарству спољних послова Црне Горе које би ту отворило дипломатско представништво у Србији.
– Шеф црногорске дипломатије Игор Лукшић је најавио је да би Влада Србије могла, после реституције виле Црногорка, Подгорици да уступи неки други простор за амбасаду. Друга могућност је да амбасада или конзулат буду смештени у Дому синдиката и нису искључене обе варијанте – поручују из Подгорице.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу ће судија оптужницу прочитати на енглеском: А нама ће остати дужан за сва злодела (видео)

4.6 (79) Није лако Александру Вучићу, стисло га је са свих страна. Из Америке га …

УНЕСКО: Вучић да објасни наводе о криминалу у Центрима за социјални рад

4.7 (14) Европска Катедра за биоетику организације Унеско позвала је председника Србије Александра Вучића да …

12 Коментара

 1. PA ONI SU UVEK RADILI ZA POSLODAVCA A PROTIV INTERESA RADNOG NARODA.TO JE NAJOBICNIJA BAGRA!!!

 2. koga je sindikat jos zastupao samo svoje dupe i to treba motkom isterati zasta primaju tolike plate ma i ovaj narod je glup ko k…c

 3. Па јесте, шта ви мислите, од чега Орбовић да школује ћерку у приватној средњој школи? Поштено зарадио у транзицијској Србији. А човек има 3 милиона година, 2 године мање од Кркобабића, и као бори се за радничке интересе. Па погледајте га само и биће вам све јасно.

 4. ja i neznam razlog njihovog postojanja jer to su partijske fukare koji brane samo svoje interese

 5. naduvana gamad koja nikasa nista nije radila osim citali kardeljeva dela i bogatila se pitajte ih kolika im je plata

 6. Njihov je ,izgleda slogan, posle nas, ništa.

 7. Kapitalizam, sta biste vi zeleli ? Tako je to svugde u kapitalistickim drzavnim ustrojstvima!
  Niste hteli „komunjare“ pa sad jadikujte ko strine !
  U Francuskoj je sindikalni vodja na funkciji kao car, do kraja zivota ! Radnici grcaju a koga je to briga kad je diktatura kapitala, a ne radnog naroda !

 8. staje tu novo kadim ucitelj bio prevejani prevarant

 9. „“MENI JE TREBALA,ZDRAVSTVENA KNJIZICA DA PODJEM DOKTORU-A SADA,MI TREBA-STEDNA !““rece jedna Tuzlanka.Svi smo mi „zateceni“ PRILIKAMA ,u Drzavama,naseg „bivseg“YUGO-SASTAVA!!Tamo,mogu ljudi da -SLOBODNO-iznesu svoje stavove,kako-tako,a Mi,u Srbiji,slisamo,“gundjamo“ u svojoj ’tisini“‘ i „klimamo“‘nad LIDERIMA.koji su -VECITI,koji su,moze se reci,SAMO ZVANI.Otuda,njihovo „pravo“da u „vecitosti svojih funkcija“‘,“PROTESTUJU““-oduvek smo bili to sto jesmo-Narod,-G L U V O N E M-nad sopstvenom sudbinom koju mu „drugi kroje“‘!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *