Синдикат ПТТ Србије: Да ли је министар Стефановић радницима поште који штрајкују претио силом?

Синдикат ПТТ Србије: Да ли је министар Стефановић радницима поште који штрајкују претио силом?

Синдикат ПТТ Србије затражио је да се утврди да ли је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић претио радницима Поште Србије на састанку на којем је постигнут договор о прекиду штрајка дела запослених у том јавном предузећу.

“Након састанка представника дела радника са Стефановићем они су на збору изнели тврдњу да је министар изјавио да ће представнике репрезентативних синдиката ‘буквално довући за уши да потпишу Анекс колективног уговора’, што сматрамо потпуно невероватним, да политичар тог формата, који обавља једну од најодговорнијих функција у држави, даје такве изјаве”, навео је Синдикат ПТТ Србије.

Наведено је да је снимак са тврдњама радника који су присуствовали преговорима са Стефановићем 31. априла доступан на друштвеним мрежама.

Како је указао Синдикат ПТТ Србије, “довлачење за уши” било кога у Србији је противзаконито.

“Начин на који ‘преговарачи’ замишљају да се закључују важни уговори у самом основу је погрешан, јер стављање у изглед насиља и претњи уговорним странама, учинили би сам Колективни уговор незаконитим”, навео је синдикат поштанских радника.

Најављено је да ће се од министра полиције тражити да се изјасни о наводима “преговарача” из Поште и “претњама употребом силе према легитимним представницима запослених”.

“Ако је изјава ‘преговарача’ неистина, неопходно је да се у што краћем року демантују лажи којима се позива на насиље. Тензије у нашем предузећу, али и у читавом друштву, већ су довољно велике и прете да ескалирају, па би такво обраћање било неопходно”, сматра Синдикат ПТТ-а.

Истакнуто је да “слобода синдикалног удруживања и деловања мора бити загарантована свима и да радници Поште имају право да буду информисани о свим дешавањима, да знају истину ко и шта ради и преговара у њихово име, па да онда на основу своје слободне воље и без икаквих притисака сами одлуче хоће ли бити и у ком синдикату”.

“Хајка, мржња и насиље које се са политичке сцене преносе међу раднике, нису прихватљиви и то мора бити заустављено. Синдикат ПТТ Србије, без обзира на претње и притиске којима смо изложени, неће одустати од свог основног захтева и договора који смо већ имали на столу као предлог – да се одмах повећају основне зараде, од чега се тако лако одустало. Ми од тога нећемо одустати без обзира ко и у чије име прети”, навео је синдикат.

МУП: Синдикати нису били тема током разговора Стефановића с радницима Поште

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић није се током разговора са запосленима у ЈП „Пошта Србије“ ни у једном тренутку освртао, нити бавио синдикатима тог предузећа, нити су они на било који начин били тема разговора, саопштено је данас из његовог кабинета.

Реагујући на захтев Синдиката ПТТ Србије да се утврди да ли је Стефановић претио радницима Поште Србије на састанку на којем је постигнут договор о прекиду штрајка дела запослених у том јавном предузећу, шеф кабинета министра унутрашњих послова Катарина Томашевић казала је да су једине тема тог разговора били радници и њихови захтеви.

„Састанак је уприличен управо са једним јединим циљем, а то је постизање договора на начин који је у најбољем интересу, како запослених, тако и државе. Нажалост, очигледно је да некоме не одговара што је постигнут споразум са радницима и што је штрајк обустављен, јер ламентирају над чињеницом да је неко други постигао договор о прекиду обуставе рада“, саопштио је кабинет министра.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

МОРАЛИ ДА ЋУТЕ И СТОЈЕ НА СУНЦУ: Док је Вучић држао говор 29 полицајаца пало у несвест! (видео)

МОРАЛИ ДА ЋУТЕ И СТОЈЕ НА СУНЦУ: Док је Вучић држао говор 29 полицајаца пало у несвест! (видео)

Упркос ужасној топлоти Вучић је одлучио да држи дугометражни говор у стилу Стаљина, али нико …

Док експлодирају фабрике наменске по Србији, режим слави дан полиције?! (видео, фото)

Док експлодирају фабрике наменске по Србији, режим слави дан полиције?! (видео, фото)

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић присуствује централној манифестацији поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и …

Један коментар

  1. STA TRAZI “MINISTAR” POLICIJE, ODNOSNO KEPEC SLINA NA SASTANKU SA STRAJKACIMA POSTE!?
    KAKVE VEZE SA POSTOM IMA SLINA!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *