Насловна / Србија / Економија / Синиша Мали: Неопходно поскупљење путарине
Синиша Мали: Неопходно поскупљење путарине 1

Синиша Мали: Неопходно поскупљење путарине

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас, образлажући измену Закона о накнадама за коришћење јавних добара, која предвиђа повећање цене путарине од 12 одсто, да је 2019. година кључна, и можда најважнија, када је у питању развој путне и железничке инфраструктуре у Србији.

„Седамдесет година слушамо обећања о томе да ће неко завршити Kоридор 10, да ће аутопутем спојити границу са Хрватском, Мађарском и Северном Македонијом“, рекао је Мали за скупштинском говорницом, наводећи да је обећање, које су грађани слушали 70 година, актуелна власт ове године испунила.

Он је истакао да су савладали Грделичку клисуру, завршили јужни крак Kоридора 10 и додао да је то само почетак добрих вести које грађани Србије треба да очекују ове године.

„До половине августу аутопутем ћемо спојити Обреновац и Чачак, а до краја године спојићемо новим мостом Сурчин и Обреновац. Kрајем марта очекујемо отварање такозваног источног крака Kоридора 10, аутопут од Београда, преко Ниша до бугарске границе“, рекао је Мали.

Он је оценио да су то велики успеси путне и грађевинске индустрије Србије. Мали је навео да је почела градња дела Kоридора 11 ка црногорској граници, а почеће и радови на Моравском коридору, аутопуту Рума-Шабац-Лозница и Kузмин-Рача.

Он је додао да на аутопутевима Србије има све више аутомобила и навео да их је 2018. године било 45 одсто више него 2014.

Мали је рекао да је 2018. године аутопутевима Србије прошло 53.700 аутомобила, а 2014. године 37.000“, а да завршетком јужног и источног крака може да се очекује још већи број путничких и теретних возила.

„Вратили смо се на место које нам припада и најважнија смо путна артерија у овом делу Европе“, оценио је Мали.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Шта се крије иза најновије Вучићеве бајке о инвестиционом пакету за спас Србије? 11

Шта се крије иза најновије Вучићеве бајке о инвестиционом пакету за спас Србије?

Задњих десетак дана слушамо председника Вучића и његов рој подгузних мува како свакодневно мантрају бајку …

Узимате паре под каматом да их улупате у бетон и то зовете инвестицијом?! 15

Узимате паре под каматом да их улупате у бетон и то зовете инвестицијом?!

Министар финансија Синиша Мали борави у једнодневној посети Лондону, где је учествовао на Блумберговом „Форуму …

Један коментар

  1. ЧОВЕК УМЕСТО НА РОБИЈИ, ЗБОМ СИЈАСЕТ МАЛВЕРЗАЦИЈА. ОН НАМ НАМЕЋЕ, ДПДАТНЕ НАМЕТЕ. ПА ИСПАДЕ ПОСЛЕ 630 ГОДИНА, ДА СУ ТУРЦИ МАЛЕ БЕБЕ У ОДНОСУ НА САДАШЊЕ ХАРАЧЛИЈЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *