Синиша Мали: Неопходно поскупљење путарине

0
(0)

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас, образлажући измену Закона о накнадама за коришћење јавних добара, која предвиђа повећање цене путарине од 12 одсто, да је 2019. година кључна, и можда најважнија, када је у питању развој путне и железничке инфраструктуре у Србији.

„Седамдесет година слушамо обећања о томе да ће неко завршити Kоридор 10, да ће аутопутем спојити границу са Хрватском, Мађарском и Северном Македонијом“, рекао је Мали за скупштинском говорницом, наводећи да је обећање, које су грађани слушали 70 година, актуелна власт ове године испунила.

Он је истакао да су савладали Грделичку клисуру, завршили јужни крак Kоридора 10 и додао да је то само почетак добрих вести које грађани Србије треба да очекују ове године.

„До половине августу аутопутем ћемо спојити Обреновац и Чачак, а до краја године спојићемо новим мостом Сурчин и Обреновац. Kрајем марта очекујемо отварање такозваног источног крака Kоридора 10, аутопут од Београда, преко Ниша до бугарске границе“, рекао је Мали.

Он је оценио да су то велики успеси путне и грађевинске индустрије Србије. Мали је навео да је почела градња дела Kоридора 11 ка црногорској граници, а почеће и радови на Моравском коридору, аутопуту Рума-Шабац-Лозница и Kузмин-Рача.

Он је додао да на аутопутевима Србије има све више аутомобила и навео да их је 2018. године било 45 одсто више него 2014.

Мали је рекао да је 2018. године аутопутевима Србије прошло 53.700 аутомобила, а 2014. године 37.000“, а да завршетком јужног и источног крака може да се очекује још већи број путничких и теретних возила.

„Вратили смо се на место које нам припада и најважнија смо путна артерија у овом делу Европе“, оценио је Мали.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије корак ка приватизацији?

5 (4) Потпуно издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије, односно формирање независног оператора система за испоруке …

Има ли краја сипању пара у „Ер Србију“ и зашто не?

5 (2) Док се званичници хвале успесима националне авиокомпаније, истина је суморна: Ер Србија је …

Један коментар

  1. ЧОВЕК УМЕСТО НА РОБИЈИ, ЗБОМ СИЈАСЕТ МАЛВЕРЗАЦИЈА. ОН НАМ НАМЕЋЕ, ДПДАТНЕ НАМЕТЕ. ПА ИСПАДЕ ПОСЛЕ 630 ГОДИНА, ДА СУ ТУРЦИ МАЛЕ БЕБЕ У ОДНОСУ НА САДАШЊЕ ХАРАЧЛИЈЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend