fbpx

Цица маца лопужа мазнула 240 милиона евра из буџета Београда само у 2018. години

0
(0)

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда саопштила је данас да је градска управа, на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем, забележила неправилности у износу од 28,35 милијарди динара, односно 240 милиона евра, само у 2018. години.

„У односу на укупан буџет прошле године, то чини готово 30 одсто“, наводи се у саопштењу које је потписао шеф те одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовнаовић.

Јовановић је истакао да су неправилности наведене у извештају Државне ревизорске институције (ДРИ), који намерно није достављен одборницима у моменту када је крњи градски парламент гласао о завршном рачуну за 2018. годину.

„Неправилности се крећу од класичних злоупотреба средстава до књиговодствених пропуста“, наводи се у саопштењу.

Поврх свега, ДРИ је утврђио да 1.160 станова у власништву града није евидентирано, као и да 8.972 парцеле нису укњижене, истакао је Јовановић.

„Сама чињеница да су осам милијарди динара од интегрисаног система наплате карата у јавном превозу убројали у буџетски приход, што и ревизор потврђује да је бесмислено, била би у свакон нормалној држави довољна да челници власти поднесу оставке“, наводи се у саопштењу.

Овакав налаз ДРИ у најмању руку показује огромну нестручност, неспособност и аматеризам градске власти, а имамо основану сумњу да је у бројним случајевима реч о криминалним радњама, и са тим у вези ћемо у наредним данима контактирати надлежне органе и обавестити јавност, навео је Јовановић у саопштењу.

Данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Васко Васовић, кандидат за директора РТС-a: РТС ће да пукне као експрес лонац

4.7 (15) Kонкурс за генералног директора Радио-телевизије Србије је најобичнија фарса. Сад се ближи тренутак …

Због мале потражње за бензином и буџет губи знатна средства: Продаја горива пала од 30 до 50 одсто

0 (0) Знатно нижи приходи нафтних компанија које послују у Србији дефинитивно ће се одразити …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *