СКАНДАЛ ЕПС куповао опрему за прислушкивање и платио намештај 33 милиона евра!

СКАНДАЛ ЕПС куповао опрему за прислушкивање и платио намештај 33 милиона евра!

Милорад Грчић је много пара потрошио на куповину прислушних уређаја, на хиљаде бубица и камера, па позивам Александра Вучића и Александра Вулина да испитају у које се сврхе то употребљава и зашто је купљен софтвер од око два милиона евра. Такође, за обнову намештаја у управној згради потрошено је око 33 милиона евра – каже досадашњи председник Синдиката Електропривреде Србије Милан Ђорђевић.

Он је за Бету истакао да је седницу Главног одбора Синдиката ЕПС-а иницирао Грчић који је „уценио или купио“ председника синдикалне организације „Колубара“ Миодрага Ранковића како би разбио синдикат који је незадовољан његовим управљањем том компанијом.

– Грчић злоупотребљава Ранковића како би разбио синдикат и да би прикрио малверзације, корупцију и расипништво у ЕПС-у где је само за обнову намештаја у управној згради потрошено око 33 милиона евра. Грчић је много пара потрошио на куповину прислушних уређаја, на хиљаде бубица и камера, па позивам председника Србије Александра Вучића и министра полиције Александра Вулина да испитају у које се сврхе то употребљава и зашто је купљен софтвер од око два милиона евра – рекао је Ђорђевић.

Према речима Ђорђевића, Грчић је запослио много бивших инспектора полиције за плате од најмање 200.000 динара како би обављали унутрашњу контролу и они су одговорни једино њему.

– Грчић уз помоћ унутрашње контроле спроводи тортуру у ЕПС-у и кажњава непослушне раднике премештањем на најнижа места по степену квалификације.

Такође је поновио да позива надлежне институције да провере све јавне набавке и начин запошљавања радника у ЕПС-у јер број радника неконтролисано расте и нагласио да не признаје одлуку дела чланства тог синдиката о његовој смени пошто сматра да је већина њих уцењена да тако гласа како би се растурио синдикат и сакриле малверзације вршиоца дужности директора тог државног предузећа Милорада Грчића.

Медији, Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Рудари Колубаре захтевају смене руководства ЕПС-а и Колубаре због уништавања и пљачке фирме (видео)

Рудари Колубаре захтевају смене руководства ЕПС-а и Колубаре због уништавања и пљачке фирме (видео)

Вођа незадовољних радника Електропривреде Србије (ЕПС) Милан Ђорђевић позвао је данас председника Србије Александра Вучића …

ШТРАЈК! Радници ЕПС-а: Доста нам је Грчића, идемо на посао као на стрељање

ШТРАЈК! Радници ЕПС-а: Доста нам је Грчића, идемо на посао као на стрељање

Неколико десетина чланова синдиката Електропривреде Србије (ЕПС), већином рудара “Колубаре”, одржало је јуче протест испред …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *