Слике српске пропасти: Породиље у болницама хране виршлама, павлаком и маргарином!

Слике српске пропасти: Породиље у болницама хране виршлама, павлаком и маргарином!

ДА би обелоданиле јеловник у српским породилиштима, породиље су се прошле недеље удружиле и из неколико болница усликале доручак сервиран тог дана и фотографије су поставиле на друштвену мрежу „Твитер“.

Два парчета белог хлеба са мало киселе павлаке додељен је породиљама у новосадском породилишту „Бетанија“. Виршлу уз бели хлеб сервирало је београдско породилиште „Драгиша Мишовић“. Пола парчета саламе са белим хлебом – у нишком породилишту, а у „Вишеградској“ у Београду су уз хлеб породиље добиле маргарин и мед.

– Каквог квалитета може бити млеко којим дојимо бебе, ако смо јеле виршле и хлеб, све пуно адитива – коментарисале су мајке испод фотографије доручка. – Ово је срамота. Где су воће и поврће?

Иако су нам у свим породилиштима које смо позвали рекли да се јеловник прави у складу са материјалним могућностима, тврде и да се строго води рачуна да у њему буду протеини, угљени хидрати, воће и поврће.

ТРЕБА ЈЕСТИ ПИЛЕТИНУ, СУПЕ, ПОВРЋЕ… НУТРИЦИОНИСТА Бранка Мирковић каже да добар јеловник за породиље мора да садржи: кромпир пире на путеру, барену пилетину, супе, варива од поврћа (али не оно које надима) и много течности. Уз то, свеже воће и поврће, као и много млечних производа.
– Исту храну једу и дежурни лекари у породилишту. За ручак се добија супа, поврће, месо, а има и сезонског воћа – каже за „Новости“ др Драган Стајић, управник Клинике за гинекологију и акушерство Војводине, знане као „Бетанија“.

– Јеловник праве нутриционисти, а храна се спрема у централној кухињи. Посебну храну добијају жене које су порођене царским резом, а посебну дијабетичари.

Познати нутрициониста Бранка Мирковић, за „Новости“ каже да нема оправдања што се породиљама дају сухомеснати производи.

– Параметар треба да буду бебе. Дакле, оно што се даје бебама, то мора и породиљама, јер им од исхране зависи какво ће бити млеко – каже Мирковићева. – Сухомеснати производи су пуни хемије и недопустиви у исхрани за жене које доје. Није све до материјалних услова. Могу уместо виршле дати качамак, барено јаје, млади сир, мало свеже паприке, шаргарепу.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић је вас Србе са Косова продао има једно седам година, сад ради да разјебе остатак Србије (видео)

Вучић је вас Србе са Косова продао има једно седам година, сад ради да разјебе остатак Србије (видео)

Србија данас коментар: Веома је тешко нормалном човеку па потом и Србину гледати како шиптарске …

Вучићев економски тигар посрће: Све је скупо, а биће још СКУПЉЕ

Вучићев економски тигар посрће: Све је скупо, а биће још СКУПЉЕ

Сад се више и не крије. Да је храна поскупљивала и претходних месеци увелико се …

3 Коментара

  1. Da li ih hrane sa virslama od mesa koje je uvezao Matijevic i koje u Nemackoj nije bilo dozvoljeno ni za pse!!!

  2. Овој власти нису битне ни породиље,ни деца,ни наталитет…није им изгледа битна ни Србија…

  3. Vojvodjanski novci-vojvodjanima…Izgleda da se iza toga krila organizovana pljacka naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *