Софиста Профитирије да не замењује тезе јер СНС батинаши млате народ!
фото: н1

Софиста Профитирије да не замењује тезе јер СНС батинаши млате народ!

Патријарх Порфирије поручио је свом народу на Бадњи дан да жели да буде “плодан, да се рађамо и множимо, да буде креативан, напредан, да живимо у радости, да се радујемо једни другима и да помажемо једни другима, а не да се млатимо моткама по улици”. Оно што је изоставио јесте то да је патријарх опет заборавио да напомене да се народ није млатио моткама по улици, већ да су СНС батинаши, криминалци и хулигани ти који су тукли моткама и чекићима голоруки народ.

– Ваша светости, не млатимо се ми моткама по улици, већ криминалци из Српске напредне странке млате народ који се бори за своја основна права да дише чист ваздух и пије чисту воду. Народ који је против издаје Косова и криминала. Немојте мењати тезе. Срећан и Вама Бадњи дан – истакао је Иван Ивановић, председник Одбора за Косово и Метохију покрета Ослобођење на Твитеру, реагујући на данашњу изјаву патријарха Порфирија за Политику.


– Шта очекивати од патријарха или од било ког хришћанина? Једноставна, библијска мудрост изречена речима мајке Јевросиме: „…да зло добро донети неће“, добар је коментар и о аутодеструкцији на ауто-путевима, мостовима, раскрсницама која се приказује као врхунска врлина. Ни за запету не мењам мој позив на мир, љубав, штавише на цивилизацију љубави. Притом инсистирам на перманентом дијалогу, који ће донети мир – истакао је патријарх Порфирије, поводом недавне поруке о протестима, која је у делу јавности доживљена као подршка властима.

Подсетимо, након што су Вучићеви батинаши, криминалци и хулигани у Шапцу моткама, чекићима и палицама тукли народ током блокаде у том граду, патријарх Порфирије је и тада апеловао на све да „чувају једни друге, а не да се бију“, што се може протумачити као изједначавање жртава и насилника, јер народ није тај који је тукао батинаше, већ су управо ти батинаши, довежени у службеним аутомобилима, са криминалним досијеима пребијали голоруке људе не би ли разбили блокаду.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Профитирије бежи назад у Ковиљ – Старац Пајсије: Ако Црква ћути држави, ко ће говорити

Профитирије бежи назад у Ковиљ – Старац Пајсије: Ако Црква ћути држави, ко ће говорити

Можда ћемо морати да преживимо много од онога о чему се говори у Апокалипси. Свет …

Писмо мештана Јадра Прoфитирију: Јесте ли продали црквени комплекс Рио Тинту?

Писмо мештана Јадра Прoфитирију: Јесте ли продали црквени комплекс Рио Тинту?

Мештани долине Јадра пре мање од две недеље обратили су се писмом патријарху Српске православне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *