ШОК ВУЧИЋИ! Где ти је сад српска застава да прошеташ са њом до Јариња и Брњака?

ШОК ВУЧИЋИ! Где ти је сад српска застава да прошеташ са њом до Јариња и Брњака?

Јутрос су специјалне јединице косовске полиције (РОСУ) у непосредној близини прелаза Јариње и Брњак заустављале возила са KС ознакама, скидале су им таблице, па су на возила стављали такозване привремене приштинске пробне ознаке. Све ово је последица онога што је потписано 14. септембра 2016. године, када је рок важења таблица продужен на пет година, а како је тај рок истекао и није додатно продужен, дошло је до скидања таблица на аутомобилима. Остаје само питање зашто Александар Вучић ћути, будући да се о овом питању није оглашавао, већ је најављивао обилазнице у Свилајнцу.

Да је рок важења српских таблица у АП Kосово и Метохија истекао 14. септембра ове године, обелоданио је и Немања Шаровић, председник покрета Љубав, Вера, Нада, истакавши да је тај рок могао да се продужи, али…

– Сећате се кад је Србија у Бриселу победила са 5:0? Сад је ђаво дошао по своје. Kо не верује, нека прочита на сајту Владе Србије. 14. септембра 2016. рок важења KС таблица продужен је на пет година. Рок је истекао, а наш мудри преговарач Александар Вучић није тражио продужетак – навео је Шаровић на Твитеру.

А да после 14. септембра возило регистровано на Kосову неће имати KС ознаке најављено је још у фебруару, дакле пре седам месеци.


– Чисто да не прође лаж да је потез тзв. “косовских безбедносних снага” неко изненађење, ево доказа да се знало шта следи још у фебруару, пре више од седам месеци. Вучића не занима ни Јариње ни српски народ на KиМ, једино што га занима је да за све окриви другог – истакао је Шаровић.

Да је скидање таблица са KС ознакама последица непродужења оног што је потписано у Бриселу 2016, потврдила је и Рада Трајковић, опозициона политичарка са KиМ.

– Александре Вучићу, 2016. потписали сте споразум о таблицама са роком од пет година који је управо истекао. Тај договор потписан је у склопу бриселских преговора чије резуултате од 2013. имплементирате нетранспарентно, кроз криминогене елементе на терену и Ваш политички “сателит” Српску листу – навела је Рада Трајковић и додала:

– Апелујем на Вас да се већ једном научите државништву и престанете да дезинформишете Србе на северу, већ да им кажете истину у лице. Данашњи догађаји последица су Ваших акција које Приштина сада користи. Доста је било дестабилизације наше заједнице сплеткама и лажима – истакла је опозициона политичарка са Kосова.

А Вучић је у Свилајнцу…

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Богово гумно - календар старих Срба

Богово гумно – календар старих Срба

Богово гумно су уствари две кружне формације на врху планине Девице направљене у незнаној прошлости. …

СНС је на јучерашњим изборима у Неготину украо најмање 20 одсто гласова

СНС је на јучерашњим изборима у Неготину украо најмање 20 одсто гласова

Носилац листе Народне странке за локалне изборе у Неготину Крста Станковић Њењуловић изјавио је да …

Један коментар

  1. Sad ce zandarmerija ima iskustva sa huliganima roditeljima, agresosara beba iz kolica, 10 godisnjacima, monasima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *